zaterdag 18 april 2015

Nederland, óók mijn vaderland....

Ik kan wel janken.
400 vluchtelingen verdronken, en dit zijn de reacties van sites als Nederland mijn Vaderland.
Dit zijn reacties van bewoners van wat men een beschaafd land noemt.

Ik kijk naar links, waar mijn vrouw met ons dochtertje op de bank zit, en ik maak me zorgen. 400 mensen komen om. En we maken er een feestje van. We drinken er nog een biertje op... Hoe moet ik dat straks aan Jente uitleggen?
 Hoe moet ik uitleggen, dat iemand die claimt dat Nederland zijn vaderland is, niet in staat is de taal van zijn/haar vaderland foutloos uit zijn/haar toetsenbord te rammen. Hoe moet ik uitleggen dat dit soort volk blijkbaar van partner/familie toestemming heeft om zo gruwelijk onmenselijk te zijn?
En hoe moet ik mijn dochter voorbereiden op  de onvermijdelijke omgang met dit soort?
Of moet ik haar geruststellen: ze bestaan wel, dit soort beesten, maar ze hebben niet de capaciteit om Nederland te regeren. Ze hebben niet het talent om iets anders van hun leven te maken, dan wat laffe hatelijke taal...

Straks herdenken we weer de gevallenen. Mensen die om zijn gekomen, omdat ze Jood waren. Homo, of anders denkend. Omdat ze communist waren, en dus vijand van de nazi. Of gewoon, omdat ze de pech hadden willekeurig door een gewapende gek dood geschoten te worden.
We herdenken straks de soldaten die voor onze vrijheid vochten, en daarbij sneuvelden.

We vieren straks ook weer de vrijheid.

Ik wilde eerst een blog tikken over de respectloosheid die sommige mensen tonen met betrekking tot het herdenken. Maar deze foto, met dank aan een man die ik uit privacy-overwegingen nog niet openbaar maak, stak daar een stokje voor.

Welke vrijheid vieren we precies? Is dit dan die fantastische vrijheid? Dat we juichen als er 400 vluchtelingen, op zoek naar een beter leven, zomaar ergens op de aardkloot verzuipen?
Is dit waarvoor al die militairen hun leven hebben gewaagd, en geofferd?
Moet ik straks weer wat signalen gaan spelen, zodat die figuren hierboven lekker schijnheilig kunnen herdenken, en vooral vieren? Vieren dat er weer wat 'opvreters' verzopen zijn, met 1 of 2 bier, of zelfs een glas whiskey? Omdat het straks weer 400 scheeld, met een fakking D??? (Dom volk!).

Uiteraard ga ik straks spelen op een herdenking. Daar komen namelijk voornamelijk mensen op af, die niet rot zijn geboren en onopgevoed zijn. En uiteraard speel ik op bevrijdingsconcerten. Want veruit de meeste mensen zijn gewoon blij dat ze de vrijheid hebben, en dat ze een goed leven hebben.

Ik ben oprecht ontdaan door het bovenstaande plaatje. En eerlijk gezegd: mijn hart bloedt. Voor Nederland, mijn vaderland. Want het is ook mijn land. En dat volk, woont hier helaas ook. Volk dat andere mensen dood wenst, en er een feestje van maakt. En datzelfde volk heeft misschien wel kinderen. En wat moet er dan van Nederland ook mijn van vaderland worden?

We hebben de politiek niet nodig om het land om zeep te helpen, dat doen dit soort figuren wel voor ons.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een weekje vrije herdenkingen.

1 mei geldt als de dag van de arbeid. In de rest van de wereld. De rest van de wereld herdenkt dan het feit dat bedrijven niet kunnen bestaa...