vrijdag 20 januari 2023

Poep!

Inmiddels ben ik dus instructies gaan verzorgen op mijn werk. Leuk wel om te doen.
Zo stond ik met een leerling, of aspirant, of cadet of welke naam we ook aan een verse, nieuwe chauffeur moeten geven, een laatste opdracht af te handelen.
We stonden bij de draaideur te wachten op vertrekkende passagiers, en ik stond te observeren of de leerling in kwestie het hele proces foutloos zou afronden.
Er kwam een passagier naar buiten die nog staande in de opening van de draaideur een soort van oerkreet slaakte.
Iets dat verdacht leek op: "OH FUCK!!!"
Dat trok uiteraard de (niet alleen mijn) aandacht, en meteen begrepen we waar de passagier zo gefrustreerd om brulde: de broek van de passagier was tot op de enkels naar beneden gezakt. (Het was dan ook een broek die op zijn zachtst gezegd gekocht was op een uitzinnige, nog te vervullen groei). Het zag er, en nu druk ik mij wel erg mild uit, niet aller-appetijtelijkst uit.
En niet alleen zag het er weinig appetijtelijk uit, de hele situatie, een ernstige, want we waren geconcentreerd bezig (de leerling omdat hij nu eenmaal geconcentreerd dient te zijn voor zijn instructie, en ik omdat ik geconcentreerd dien te zijn omdat ik de leerling moest beoordelen), was er nu niet bepaald naar dat we verwachtten om iemand met de broek op de enkels onhandig te zien stuntelen, hippen en hinkelen.
Ik had echter één voordeel ten opzichte van mijn leerling: ik kon me wegdraaien, manmoedig pogend om mijn geproest in toom te houden (en daarin onbehoorlijk falend). Mijn leerling echter moest zien hoe hij zijn gezicht in de plooi hield, tot hij het ergens uit kom bulderen van het lachen.
Dat lukte hem beter dan mij. Ik dacht alles wel zo'n beetje gezien te hebben. Gelukkig kreeg ik ongelijk. Ik hoop dat dat zo blijft.

De floriade. Ik heb het er al eens over gehad. De flop van Almere. Uitgedacht, uitgewerkt en uitgevoerd door mensen die op zijn zachtst gezegd totaal naïef waren, als ik het wat eerlijker moet verwoorden: totaal van de pot gerukt waren.
De verliezen zijn om te janken, en wij, de inwoners hebben het nakijken (en ophoesten).
En daar wil ik voor alle volledigheid aan toevoegen: Er zijn heel wat bezoekers intens blij geworden omdat het er wel gewoon goed toeven was.
Almere gaat echter veel verder. Almere kent namelijk ergens in de stad een "walk of fame" beroemde inwoners of personen die anderszins iets voor de stad betekend hebben, krijgen er een tegeltje. En dan kan de argeloze slenteraar door het centrum daar met neergebogen hoofd eens overheen lopen.
Nu zijn er dus ambtenaren die besloten hebben dat de floriade óók zo'n tegeltje heeft verdiend. Weet u nog: diezelfde idiote, van god los geraakte ambtenaren die dat hele economisch totaal verrukte feestje bedachten én doorzetten tegen beter weten in, krijgen dus nu indirect een tegeltje in die "walk of fame".
Dan heb je wel een enorme betonnen plaat voor je hufterige ambtenaren kop.
Maar goed, niks nieuws. We leven nu eenmaal in een land geleid door totale wangedrochten, dat is niet louter Almeers, dat is overal op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Het gaat er dan ein-de-lijk van komen.
Ons toilet gaat ein-de-lijk gerenoveerd worden.
We hebben al dik 2 jaar een fonteintje liggen dat erin zou komen. Vorig jaar waren we zover dat we vloertegels uit hadden gezocht, maar daarvan is er uiteraard 1 kapot geslagen in de tijd dat we ermee sleepten van huis naar berging, en in de tijd dat het in de gang stond te wachten op gebruik. Gebruik dat er maar niet van kwam.
En we wisten nog niet zo goed wat we met de tegels zelf aan moesten, en ook een andere pot was een heet hangijzer.
Uiteraard kwamen er wel meer urgente zaken tussendoor.
Omdat de stortbak ineens ging storten zonder dat wij daartoe opdracht gaven, werd het allengs tijd om ons eens wat haastiger te gaan verdiepen.
Een tijdelijke noodstortbak maakte het ongeautoriseerd storten dan wel minder, maar aangezien het een heel erg goedkoop tijdelijk bakje was, hebben we niet echt de mogelijkheid om te kiezen tussen: "er-moet-een-kilo-kak-naar-de-oceaan-geblaft-worden" of een simpel plasje dat weggewerkt moet worden. En deze goedkope, tijdelijke stortbak vindt het soms nodig om niet te stoppen met storten, zelfs niet als de kilo kak die richting oceaan gaat, al lang en breed in het ruime sop dobbert.
Goed, ik heb gelukkig een kringetje opgebouwd, en kon dus bogen op wat mensen die weer wat mensen hebben die.... En zo kwam er een rustige vriendelijke man langs om een niet malse, maar wel realistische offerte op te stellen. Mits wij dus de tegels aan zouden leveren. De pot en een fonteintje.
Dat laatste hadden we al, en is zelfs nog compleet onbeschadigd. De pot was een dingetje, want om de een of andere reden is het uitzoeken lastig. Bij winkels als "sanidump", "Almeerse kakdoosshop" en anderen werden we niet dusdanig hoffelijk ontvangen dat we ons vrij voelden om eens een potje te gaan proef bezitten. Ik denk dat die lui bang waren dat we het niet bij een proefzitting zouden houden, maar dat we daar werkelijk onze vol gevreten endeldarm eens gingen legen, op zoek naar het ultieme toiletpot-genot.
De praxis bood uitkomst. Want die zijn als enigen nog in staat om een pot te leveren waarbij de uitgang ook daadwerkelijk de grond in gaat. Alle anderen hebben vooral van die hippe hangpotten, die ik niet wil, want geen zin in gekap in de vloer en dat ik dan uiteindelijk alsnog met mijn knieën in mijn nek zit te re-laxeren.
En een verderop gelegen tegeltent van de mandemakersgroep had een dame in dienst die ons liet proberen, kijken, kiezen en wist ons uiteindelijk een behoorlijke hoeveelheid (dure!!!) tegels aan te smeren. Deze dame was niet in het minst onder de indruk van mijn wat boertige humor, maar wist het wel voor elkaar te krijgen dat we het rap eens werden over de vloer- en wandtegelcombinatie.
En dit moest ook wel rap, aangezien zo'n offerte maar tijdelijk is, en dan moeten er voor dat bedrag afspraken gemaakt worden. Anderzijds was het voor ons ook wel een goeie stok achter de deur om haast te maken, want die tegels moeten wel aanwezig zijn, als de goede man hier met zijn werk gaat beginnen. Je zal elkaar maar ongemakkelijk aan zitten te kijken als die tegels er niet zijn...
Een hippe nieuwe lamp (reeds geïnstalleerd door yours truly) maakt het geheel af, nog voor de renovatie daadwerkelijk begonnen is.
Over 2 maanden zit ik uiterst tevreden op en/of tegen een heel nieuw, fris toilet aan te kakken en/of kijken.

Dit maar weer geschreven hebbende, begint vanavond ook deze week mijn weekend niet. Ik mag maandag pas.
Maar voor alle andere mensen: fijn weekend.




 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een weekje vrije herdenkingen.

1 mei geldt als de dag van de arbeid. In de rest van de wereld. De rest van de wereld herdenkt dan het feit dat bedrijven niet kunnen bestaa...