vrijdag 3 september 2021

Cynist tot in de kist, deeltje 2

Het zijn de toekomstige leiders van ons land. Van ons bedrijfsleven. Onze toekomstige directeuren, artsen, docenten. Toekomstige economen, politici en ambtenaren.
Het zijn de mensen van het Amsterdams Studenten Corps.
Die wederom in het nieuws komen nadat hun ontgroening stil is gelegd, na de zoveelste meldingen over geweldsincidenten tijdens die ontgroening. Nu verwacht je van mensen die intellectueel gezien een universitaire opleiding aankunnen misschien wel meer, maar aangezien dit niet de eerste keer is, moet men misschien er toe overgaan om psychologische keuringen een vast onderdeel te maken van je toelating op je instituut. Je wil ten slotte niet dat elke griezelige psychopaat in de dop een universitaire opleiding kan volgen. Toch?
Na de vorige griezeligheden vol geweld, zou er iets veranderen. Wat dat iets is, dat zou veranderen, is niet bekend, wel is duidelijk geworden dat die veranderingen totaal geen effect hebben gehad. Spijtig voor de slachtoffers. Hoewel.... Als je voorgaande jaren al weinig goeds hebt gehoord over deze bral-verenigingen, vraag ik me oprecht af waarom je er lid van zou willen worden, maar ik ben dan ook een non-conformistische, eigenwijze klootzak.
Mijn voorstel: al dat tuig dat niet bestand is tegen groepsdruk, en geil wordt van het molesteren van anderen, gelijk verwijderen van je schooltje, en overal op de zwarte lijst plaatsen. Dit soort figuren moet je geen opleiding geven. Je wil er toch niet achter komen waar ze toe in staat zijn als ze eenmaal afgestudeerd psycholoog zijn en letterlijk losgelaten worden op de gezondheidszorg. Hannibal Lector zou daarbij vergeleken een onschuldige koorknaap zijn.
Of zou meneer Baudet ook meegedaan hebben aan dit soort walgelijkheden? Eerlijk gezegd, zou het me niet eens echt verbazen...
Hoe dan ook: ik walg van dit soort "studenten". Dit soort volk hoort thuis in Noord Korea of Wit Rusland of Rusland, alwaar ze hun psychopatische en sadistische trekjes in dienst van de staat mogen gebruiken. Niet in een land en aan een universiteit waar ze kansen krijgen om hun specifieke talenten uit te laten groeien tot iets goeds.
Weg ermee. Waardeloos. Kans verprutst, afvoeren naar Afghanistan, tot nooit meer ziens.

Ik zit me af te vragen of mijn mening over het hele formule 1 nog wel iets bijdraagt aan de toch al heersende stemming erover.
Maar mijn mening zal er niks aan veranderen. Boos? Nee, geen seconde. Dat is verspilling van energie. Verbaasd? Nee, ook niet. Het beleid is toch al dusdanig zwalkend, dat een permanent dronken straatschooier er jaloers op is. En als er dan van de overheid geen festivals mogen zijn, maar wel een festival met, voor, over en door snelle autootjes, mag het wel... Dat is gewoon dronkemans beslissingen nemen op grond van dronkemans gebazel...
Ik zie het, ik lees erover, en een zekere sardonische grijns komt op mijn snuit. En bijna zou ik schreeuwen: hehe, eindelijk. De goegemeente wordt wakker, maar dat doe ik met opzet niet, want dan klink ik als een Wilhelm Engel-adept, en dat ben ik niet. Al zou je het van deze wanstaltige beleidsmatige brainfart wel worden.
Mijn oud-collega's in de muziek zijn er, heel terecht, wel boos over. En tegen hun zou ik willen zeggen: tijd om je spullen te pakken, de boel de boel laten en wat anders te gaan doen.
Er zijn voldoende vacatures, ga in vredesnaam wat anders doen. Zoek een andere leuke baan waar je in kan floreren, waarin je jezelf kwijt kan. Laat Nederland (dat totaal geen flikker om cultuur geeft, en ik bedoel niet alleen de overheid, maar ook de stemmers op die politiek en eerlijk gezegd ook het publiek dat stil blijft) lekker verrekken. Laat Nederland maar ontdekken wat er van cultuur overblijft als je het niks waard vindt. Dan blijven over: de snollebollekes (overigens, met alle respect verder voor de snollebollekes, maar het is natuurlijk weinig diepgaand of mooi, die muziek). Geen concerten meer. Want zonder freelancers kunnen orkesten met vaste banen nauwelijks meer interessante muziek maken. Geen festivals meer, dus alles lekker rustig op de fileloze zaterdag en zondag. En uiteindelijk alleen nog maar een dvd'tje op Nederland 3 om 22:45 uur. Ik meen dit. Hoezeer mensen uit de cultuur de cultuur ook belangrijk vinden, Nederland vindt van niet. Anders had Nederland wel anders gestemd. Anders had Nederland al veel eerder en veel harder geprotesteerd toen jaren geleden de PVDA, VVD, CDA en al die andere volksverlakkers opgewekt begonnen met het wegbezuinigen ervan. Maar Nederland bleef stil. En Nederland bleef ook stil in alle volgende bezuinigingsrondes, en Nederland hield ook zijn bek toen de Formule 1 wel 10-duizenden bezoekers mocht ontvangen, maar festivals nog steeds om duistere redenen uit den boze bleven. Dus ik durf te stellen: u vindt cultuur belangrijk, de rest van Nederland ligt er niet wakker van. Misschien pas als het te laat is. Laat Nederland er dan maar achter komen op de harde en pijnlijke manier.
En die freelance drummer? Ach, die trommelt nog eens op het stuur van zijn vrachtwagen...

Een en ander kan wat cynisch overkomen, en dat kan kloppen.
Want sommige zaken zijn zó intens facepalm-waardig, dat als ik het in praktijk zou brengen, ik mijn nek verrek van de te harde, te vake facepalms.
Maar nu begint mijn weekend. En dat is dan wel weer fijn. Ik ga mezelf verdiepen in de modelbouw kunst. Als in: onder leiding van een ervaren, begaafde modelbouwer, ga ik eens stoeien met een kit, en les krijgen over lijmen, verven, materialen etc.
Dit is iets dat ik van plan ben om bij meerdere mensen te doen, en zo langzamerhand ook zelf aan de 1:43 modelbouw te gaan. Gewoon eens kijken of ik dat als hobby erbij kan nemen.
Los natuurlijk van mijn hobby die "gezin" heet. Ik wil natuurlijk ten alle tijde voorkomen dat Jente in het nieuws komt als psychopathisch etterbakje die een studenten-bral-clubje probeert te terroriseren.

Hoe dan ook: ik wens u allen een goed weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een weekje vrije herdenkingen.

1 mei geldt als de dag van de arbeid. In de rest van de wereld. De rest van de wereld herdenkt dan het feit dat bedrijven niet kunnen bestaa...