vrijdag 25 februari 2022

Apenstreken? Nee, dat zou een grove belediging zijn voor de aap.

 Ik betitel mezelf nogal eens als een cynist, maar de afgelopen week moest ik in nederigheid mijn hoofd buigen voor figuren die zo vreselijk cynisch uit de hoek kwamen, dat die van mij verbleekte tot het niveau van een lief klein konijntje.
Meneer Poetin, u weet wel: die megalomane, paranoide, griezelige dictator van Rusland, meende Oekraine binnen te moeten vallen.
Uit angst voor de Navo. (Het paranoide in Poetin, want de navo is tot op het moment van schrijven van deze blog een brullende, doch volstrekt tandeloze leeuw).
En, jawel: hier komt hij, om Oekraine te denazificeren. Alle ellende in Oekraine ten spijt, moest ik lachen toen ik het las. Een term uit de nadagen van de tweede wereldoorlog erbij halen om de inval in een soevereine staat goed te praten.
De nazi's die als laffe schoothondjes achter hun megalomane, paranoide, volstrekt van de pot gerukte leider aan liepen, dienden heropgevoed te worden. En bestraft.
Meneer Poetin, is natuurlijk niets anders dan meneer Hitler, of meneer Stalin. Het cynisme dat hij wil "denazificeren" in Oekraine, is meer dan mijn ziel aan kan. Laten we in vredesnaam Thierry Baudet ergens verstoppen, anders komt Vladimir Hitler nog op het idee om Nederland ook te denazificeren...

Een andere instantie die zó vreselijk cynisch uit de hoek kwam, dat mijn onderkaak van pure afgunst naar de vloer zakte, was 1Limburg.
In een tweet wisten zij te melden dat de oorlog in Oekraine geen "carnavalsgevolgen" zou hebben.
De oostelijkste punt van Europa staat op het punt om opgeblazen te worden door een Russische maniak, er vallen doden, gewonden, er zijn duizenden mensen op de vlucht voor hun leven, de wereld spreekt er schande van, en kakelt over sancties (waarover later meer), maar 1Limburg, heeft het over de uitblijvende gevolgen voor carnaval.
Ik heb niks tegen carnaval, en ik snap dat als je 2 jaar lang niet je volksfeestje hebt mogen of kunnen vieren, dat het extreem fijn is, dat het dit jaar weer door kan gaan. Maar om meteen te gaan kakelen dat die oorlog echt heus geen gevolgen voor je feestje heeft, vind ik persoonlijk ook weer van een cynisme getuigen, waar ik diep respect voor heb. Of niet. (Ik vroeg me af waarom dat bericht niet in de Speld stond, maar het was toch echt van een min of meer officieel nieuwskanaal.
En stel je voor. Stel je eens heel even voor.
Die oorlog heeft wel direct gevolgen voor het carnaval. Weet ik veel hoe, maar zet je fantasie aan het werk.
Door die russische inval, dreigt het carnaval in Limburg niet door te kunnen gaan. Misschien door een gebrek aan geleverde wodka of zo.
Ik geloof dan toch niet helemaal dat een briefje van carnavalsvereniging "de dronken kut" uit het Geuldal Adolf Poetin ervan zal overtuigen om zijn manschappen terug te trekken. Want ja, Oekraine moet wél gedenazificeerd worden!!!11!1!!!one!1

Goed.
Men krakeelt dus over sancties. Hoogst aandoenlijk. Vooral als onze eigen brave Rutte begint te piepen. Daar zal Vladolf Hittin vast bibberend van angst van onder zijn bedje kruipen en al excuses stamelend zijn troepen terugtrekken.
Ik geloof dat rusland best zonder die eeuwige Hollandse tulpen kan. Rusland kan beter zonder tulpen, dan wij zonder gas.
Als Rutte echt kloten heeft, zet hij die gasleveringen stop, verplaatsen we alle Groningers naar Drenthe en gaan we wat minder afhankelijk zijn van megalomane russische cowboys zonder fatsoen.
En als Rutte echt kloten heeft, komt hij nu als eerste met een groots gebaar om dat te vieren: alle accijnzen en btw op brandstof omlaag, voordat we echt economisch ten onder gaan aan die russische idioot.
Maar goed, dat gaat niet gebeuren, want zoals ik al zei: de Navo en de VN zijn tandeloze leeuwen, die flink brullen, en ondertussen Oekraine lekker laten voor wat het is.
Doet me overigens denken aan dat spelletje landjepik van Hitler. Sudetenland, anyone? Ook opgegeven in de hoop dat Hitlers honger gestild zou zijn. "Peace in our time" of zoiets. En we weten inmiddels hoe dat is afgelopen.
Ik hoop dat het zover niet komt.
Een Belgische politicus vond dat het een goed idee zou zijn om alle russen maar als 'persona non grata' op de eerste de beste vlucht naar rusland te zetten. Of wat hoger vliegen en ze met een werkende parachute laten uitstappen.
En ik moet zeggen: Ik weet nog niet of ik dat een heel erg slecht plan vind. Ten slotte wil je niet dat er een paar al te patriottistische russen hier stennis gaan lopen schoppen. Je wil ook niet dat een paar arbeidsmigranten uit rusland nog geld naar dat land gaan sturen. En ergens vind ik het ook niet bijster noodzakelijk dat russische staatsburgers kunnen genieten van de sociale, economische, medische en andere voordelen die we hier in Europa nu eenmaal hebben. Zijn zij verantwoordelijk voor de walgelijke misdaden van Adomir Poetler? Nee, maar ik heb ze dan ook nog niet ter dood veroordeeld op basis van hun paspoort. Maar misschien is het wel een goed idee, dat er nu even geen russen zijn in de rest van Europa.
Ik zeg misschien. Ik weet het niet zeker.

En voor de rest: diep medelijden met de bevolking van Oekraine. Ze hebben er geen flikker aan, maar ik leef met ze mee, en hoop voor hen, en de hele wereld dat Vladimir Hitler snel een paar hoofdstukken overslaat en een bunker zoekt om zich door zijn rottige hersens te schieten. En ik hoop ook dat de wereld nu eens niet wegkijkt van die klote-rus, maar hem echt laat boeten voor zijn walgelijke bestaan.

Tot zover het wereldnieuws voorzien van mijn gedachten.

Om buschauffeur te zijn, dien je in het bezit te zijn van een code 95. Dat is een soort van diploma en om dat te behouden, dien je elke 5 jaar 35 uur na- en of bijscholingscursussen te doen.
Je mag ook elk jaar 1 module doen. De bedoeling is dat jouw werkgever dit voor je regelt, en dat je er zelf wat vrije dagen voor opgeeft. Mijn vorige werkgever was een uitzendbureau, en hoezeer ik ook vind dat mijn specifieke uitzendbureau echt niet tot de slechtste der koppelbazen hoort, u raadt t al: never happened, hoevaak ik er ook om vroeg.
Dus nu moet ik voor 23 april 2023 al die modules af gaan raffelen.
Mijn leidinggevende heeft me als eerste opgegeven voor een cursus communicatieve vaardigheden.
Ik moest daar om grijnzen, vooral om de beschrijving van die cursus.
Van mezelf vind ik namelijk dat ik dat helemaal niet nodig heb, communicatieve vaardigheden. Er zullen mensen zijn die daar anders over denken, maar die hebben dat dan waarschijnlijk ook wel verdiend.
Als het met mijn mond niet lukt, heb ik nog altijd twee armen en twee benen om die mensen mijn bus in, of juist uit te krijgen. En tot nu toe, heb ik nog nooit meer dan een doordringende blik of een gestrekte arm, wijzend naar een werkelijk immens groot verbodsbord ten aanzien van roken,  nodig gehad om stiekeme rokers snel hun sigaret in te laten slikken.
Kortom: ik had liever een cursus vorkheftruck rijden gehad, maar ik snap ook wel dat een busbedrijf daar echt geen meerwaarde in ziet.
Twee dagen later krijg ik een assertiviteitstraining. En dat vind ik dan wel komisch. Ga ik eerst mijn communicatieve vaardigheden op peil brengen, om ze af te toppen met een lesje "kegelen met passagiers voor gevorderden" of zo.

Dit alles maar weer geschreven hebbende, wens ik allen een fijn weekend. Behalve Poetin uiteraard, die wens ik de rest van zijn hopelijk korte leven, jeuk toe op onbereikbare plaatsen.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een weekje vrije herdenkingen.

1 mei geldt als de dag van de arbeid. In de rest van de wereld. De rest van de wereld herdenkt dan het feit dat bedrijven niet kunnen bestaa...