donderdag 15 maart 2012

Zomaar wat losse dingen

De FNV is nu aan het lobby'en (spelling?) om vooral alle mensen in sociale werkplaatsen te steunen.
En dat doen ze door middel van een filmpje, waarin Mark Rutte al lachend wordt afgebeeld.
En met name die lachende Rutte vind ik hoogst komisch. Ze hebben filmpjes genomen van zijn minst charmante pose. Een gapende ezel is zeg maar, net zo charmant.
Maar ja, iedereen moet inleveren. En elke sector wordt hard te grazen genomen, het einde ervan is nog niet in zicht. Dus eerlijk gezegd, ik zie de reclame, moet er om lachen, en ben benieuwd wanneer ik weer op de bus mag rijden.

Verder vindt het Europees Parlement dat Rutte op hetzelfde niveau staat als Berlusconi. Daar moest ik ook erg om lachen. Sterker nog: de koffie spoot uit mijn mond toen ik het las. Onze brave, bange Rutte vergelijken met die vrolijke boef van een Berlusconi. Als ik het zie staan, schiet ik weer in de lach. Onze nationale trots, die voor bijna elke beslissing afhankelijk is van Geert Wilders en zijn halve criminele bende, zou naast Berlusconi thuis horen? Welnee. Berlusconi zou Geert Wilders allang Den Haag hebben uitgeschopt. En terecht. Maar die zou zijn macht niet delen met een Pruik met een grote bek. Kom nou.
Dit hele geharrewar gaat natuurlijk over het meldpunt voor oost europeanen. Daar kunnen we met ons allen heel veel van vinden. Ik vind het persoonlijk erg jammer dat er geen meldpunt is voor nutteloos geld verspillende politici. Of voor criminele politici. Ik zou bijna een klacht indienen tegen de (Hongaarse) vrouw van Geert Wilders. Dit is namelijk een Oost Europese. En ze is totaal niet in staat om haar vent een beetje in te tomen. Luiheid. Ik vind dat als ze als Oost Europese hier is, en dit accepteert, dat ze nauwelijks tot niet ingeburgerd is. Dus dat ze maar rap terug moet naar Hongarije. En dat ze die pruik maar meeneemt.

Er zijn veel mensen die Senseo geen koffie vinden. Ik ben de koffie van Defensie, en diverse andere soorten (automaat) bagger gewend. Dus voor mij is senseo gewoon lekkere, en vooral makkelijke koffie.
Er zijn uitzonderingen. Die van Kanis en Gunnik vind ik niet te slobberen, die van de Euroshopper is ook maar zeer matigjes, en er is er nog een. Ik geloof van de C1000 of zo.
En nu sinds vanmorgen is er dus een Douwe Egberts variant bij gekomen die echt gewoon totaal niet lekker is. Biologische koffie. Het is duurder dan de normale regular variant. Er zitten minder pads in zo'n zak (wat maar goed is ook, want nu blijft de schade tot 24 koppen beperkt in plaats van 36) en het smaakt als... Ja een goeie vergelijking weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik die blerf niet nog eens koop. Kijk van alle andere 'smaakjes' en dat is inclusief de caffeine vrije variant, weet je van te voren al dat het rommel is, maar van biologische koffie had ik eerlijk gezegd geen smaak verschil verwacht. Maar blijkbaar bevat het niet-biologische deel van de normale koffie dus spulletjes die senseo lekker maken.
Helaas, mijn Albert Heijn is dicht, dus ik moet nu naar een EMTE ergens in tha Hood, waar ik nog niet zo goed van weet waar ik de dingen vinden kan. Ik vrees dat met name Claus, ernstige gesprekken met mij zal willen over het niet in huis KUNNEN halen van zijn favoriete voer.

Over Claus gesproken. Gisteren kreeg ik de schrik van mijn leven. Ik was bezig met 2 dingen tegelijk. Namelijk het vuilnis en het klaar zetten van Claus zijn etensbak. Ik had geen seconde rekening gehouden met de nieuwsgierige beweeglijkheid van Claus. Dus toen ik een stap achteruit zette, hoorde ik een afgrijselijk naar geluid. Het hield het midden tussen pijn, boosheid en hondengegrom. En boos draafde Claus weg. Ik was op zijn pootje gaan staan. Geschokt rende ik achter hem aan. Niet zozeer om hem op te pakken, maar meer om te kijken of zijn poot het nog deed. Dit bleek het geval. Mijn hart zat in mijn keel. Van schrik. Van dat onaardse geluid. Een geluid dat katten niet horen te maken. Brr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijzondere mensen, een observatie.

 Reizigers. Passagiers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het kleine kereltje van een jaar of 9, die de trap af kwam, zeulend met de veel...