donderdag 20 februari 2014

Keukengepruts deel twee of drie.

Dat is alweer even geleden! Een kleine column over eten. En dit keer ging het prima.

Wat heb je nodig:

Een zak zuurkool van de Albert Heijn. Gewoon naturel.
Een rookworst. Mager.
Wat van die biologisch ultiem verantwoorde gojibessen.
Aardappelpuree voor 2 personen.
Een camembert.
Paneermeel.
Mosterd.

Maak de aardappelpuree (dat kan vers, dan moet je dus eerst piepers jassen, koken en tot moes stampen) klaar.
Doe de zuurkool erdoorheen. Maak een mooi mengsel.
Snij ondertussen de rookworst aan plakjes en de camembert in dunne repen of stukken.

Vet een ovenschaal in, en bedek de bodem met een laagje van de zuurkoolstamp. Strooi daarover nonchalant een hand van die gojibessen. (Voegt qua smaak erg weinig toe, maar het staat leuk).
Dan bedek je dit met plakjes worst.
Dan weer een laag zuurkool, gevolgd door een laag worst, (en hier kun je dan een heel klein beetje mosterd verstoppen, das lekker) en dan eindig je met een laag zuurkool.
Als laatste leg je de repen of stukken camembert erop en je eindigt met een gulle hoeveelheid paneermeel. Niet te bang zijn, gewoon lekker ruimhartig strooien.

Dit zet je in een op 225 graden voorverwarmde oven, gedurende 25 minuten.

De camembert is een kleine, goed geslaagde improvisatie, die smelt in de oven, waarbij een boel van de smaak naar beneden zakt, de stamppot in.

Smakelijk :)
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stoelen, mieren, oorlog en gekwek

Onze nieuwe stoelen zijn gearriveerd. Dat is een paar weken eerder dan de beloofde leveringsdatum, en daar kunnen heel wat grotere bedrijven...