dinsdag 9 augustus 2011

Engeland

Tijdens mijn studiejaren heb ik uiteraard flink wat geld geinvesteerd in de plaatselijke horeca. Dat hoort er een beetje bij. Een van die nachten kwam ik in een klein conflict met een Engelse toerist. Waar het precies om ging, ben ik al lang en breed weer vergeten, maar de man maakte zichzelf al brallend (hij was dronken) historisch belachelijk. Hij vond namelijk dat ik respect voor hem moest hebben, want zij hadden ten slotte Europa van de Duitsers verlost. Ik snauwde hem toe dat dat hoogstwaarschijnlijk zijn opa was, en dat die zich nog waarschijnlijker dood zou schamen voor het gedrag van zijn kleinzoon. Het bleef stil aan de Engelse kant, en ik heb ook verdere reacties niet afgewacht.
Dat is nu waarschijnlijk ook precies het soort tuig dat zich in London (en andere steden) te buiten gaat aan geweld, plunderingen, vernielingen en brandstichting.

Deze rellen 'ontstonden' nadat er een vent door de politie werd neergekogeld. Dat kan gebeuren. Als je stout bent, en je bent naast stout, ook nog eens stom, dan kan het zo zijn dat een nerveuze politie agent een kogel in je flikker schiet. Met dat soort tuig, heb ik al geen medelijden, maar dan gaat andersoortig tuig ineens rellen. En dat bleek een zichzelf versterkend fenomeen, want inmiddels is half sociaal-incapabel Engeland aan het plunderen en rellen geslagen (Britse toeristen in het algemeen, in mijn achterhoofd hebbende, had ik al een broertje dood aan dat volkje, nu nog veel meer). Van dat Tokkie-tuig, die de overledene waarschijnlijk nooit gekend heeft, maar nu ineens de kans schoon ziet om met een breedbeeld flatscreen tv te gaan smijten. Je kunt maar een hobby hebben, nietwaar? Persoonlijk, als IK van dat tuig was, was er geen haar op mijn hoofd geweest die eraan dacht om zo'n flatscreen door een winkelruit te keilen, ik zou het ding mee naar huis nemen, want een uitkering is wel makkelijk verdient geld, maar niet genoeg voor een flatscreen tv... Of denk ik nu heel naief?

Op facebook zei iemand: ze moeten dat tuig afschieten. Daar ben ik dan weer niet zo'n voorstander van. Lobotomie schijnt in Engeland nog veelvuldig toegepast te worden, dus ik zie een mooie groei van de psychiatrische sector. Maar stel dit gebeurt, de premier van Engeland geeft opdracht tot systematisch uitroeien van het rellende gepeupel, dan kan dat 2 kanten opgaan:
A) de economie verbetert: de hoeveelheid uitkeringen zal omlaag gaan, de staatsuitgaven zullen historisch zakken, en Engeland komt als grote winnaar uit de recessie.
B) de economie verslechtert: het waren allemaal hardwerkende mensen, die relschoppers, en ineens komt er een gat in de economie. Engeland komt als grote verliezer uit de recessie.

Waar ik dan wel weer hartelijk om moest lachen waren de reacties van Iran, en in mindere mate van Libie. Iran vind dat men in Engeland, terughoudend om moet gaan met de relschoppers. Jaja, dat is geen boter op je hoofd hebben, dat is een hele boterberg op je kop hebben. Libie staat achter de relschoppers. Zou Al Qaida dan toch?........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijzondere mensen, een observatie.

 Reizigers. Passagiers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het kleine kereltje van een jaar of 9, die de trap af kwam, zeulend met de veel...