zaterdag 22 maart 2014

Geert Wilders moet maar eens een echte baan gaan zoeken.

Geert Wilders...
Veel over de arme man geschreven. Veel over geroepen. Zijn uitspraak leidde er zelfs toe dat kranten niet meer objectief konden blijven.
Het was dan ook een beetje dom, om maar in de schattige, doch rake termen van ons aller Maxima te spreken.
Weldenkend Nederland was al een tijdje moe van dat eeuwigdurende Marokkanen-mantra van Geert. Sterker nog: het begon lachwekkend te worden. En toen gebeurde het: na de verkiezingen stond Wilders in een zaal vol mentaal wat beperkte mensen, en hij overspeelde zijn hand. Hij trapte de bal voor de zoveelste keer weg, en deze keer gaf hij zoveel effect dat de bal als een boemerang terugkeerde. Over zijn waanzinnige haardos (ik denk dat hij binnenkort een scheiding draagt) in de rechter bovenhoek.

"Nederland" stond op de achterste benen. Het vergelijk met Goebbels en Hitler werd snel gemaakt. Twitter en facebook ontploften, en zelfs zijn eigen partijgenoten (men schijnt geen lid te zijn van die partij) zetten het op een lopen, en spreken er schande van.

En juist die partijgenoten, daar krijg ik kriebels van. Uit de keuzes die Wilders maakte, blijkt dat hij a) geen keuze had, en dat hij het moest doen met het tuig dat zich bij hem aan wilde sluiten. Of
b) totaal geen kijk heeft op mensen en veel te goed is van vertrouwen.

Ik denk een beetje dat laatste.
Regelmatig moesten mensen het veld ruimen omdat ze een te grote bek hadden, het niet eens konden worden of omdat ze allemaal frauduleuze of regelrecht criminele daden op hun kerfstok hadden. Ik heb het dan nog niet eens over totaal van de pot gerukte uitspraken, zoals een uitspraak over een trombone-clubje, van een ambtenaar, die het over een orkest had, of over de hilarische, doch zeer kostbare tijdverspilling van Flut Agema.

Dat Wilders zijn hand zou gaan overspelen, was in feite onontkoombaar. Met zo weinig visie, met zo weinig argumenten maar lukraak wat meningen opkotsen, zonder met oplossingen te komen, leidt nu eenmaal tot niks.
En dat blijkt, want de ratten die Wilders aan zich wist te binden, beginnen het zinkende schip te verlaten. Ineens kunnen ze zich niet meer verenigen met zijn uitspraken. Zomaar ineens... Jaja.
Na jaren van beledigingen, na jaren van vernederingen en stupide uitspraken, is het ineens genoeg. Nooit eerder was er een moment dat ze dachten:"Goh, die baas van mij is eigenlijk een enorme kwal. En dat gezeur over die Marokkanen begint stierlijk te vervelen. Laat ik maar eens op zoek gaan naar een minder geldverslindende partij."
Pas toen een hele natie het wel welletjes vond, kozen de ratten eieren voor hun geld, en verlaten ze het zinkende (?) schip. Lafheid, niets dan lafheid.
Als je ook maar een beetje kloten hebt, dan blijf je. En je doorstaat de storm samen. Je baas maakt een enorme publicitaire blunder (als een soort van Goebbels gaan staan orakelen over de Marokkanen-endlösung, terwijl er pers in de zaal is, is nu eenmaal een publicitaire blunder van heb ik jou daar, dat soort dingen moet je in bierkelders doen, liefst met je aanhang getooid in bruine hemden en niet in min of meer openbare ruimten) en dan moet je achter hem gaan staan.
Je was erbij toen hij een rising star was, heb dan ook het lef om erbij te zijn als het de andere kant opgaat.

Tijdens een van mijn studentenbaantjes had ik een zakenman aan de lijn, die mij het volgende wist te melden: Inspraak zonder inzicht, leidt tot uitspraak zonder uitzicht.
Een hele mooie. Wilders heeft inspraak. Maar heeft vaak geen flauw benul waar hij over kwebbelt. Doet vervolgens uitspraken, die totaal uitzichtloos zijn. Niet alleen voor hemzelf en zijn Partij voor Verdriet, maar ook voor de mensen over/voor wie hij praat, en het hele land.

Hoe dan ook, hoop ik oprecht en hartgrondig dat dit het einde zal gaan zijn voor de PVV. De PVV heeft ons allemaal veel geld gekost, en weinig tot niks goeds gebracht.
Het was bij tijd en wijlen een hilarisch, doch veel te kostbaar circus, waarbij de clown slechts bij vlagen blijk gaf van talent...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een weekje niet zo vrij.

 Oeps. Excuses. Een weekje overgeslagen. Maar goed, als je niks te zeggen hebt, is het misschien ook wel goed om niks te zeggen. Ik had zelf...