maandag 31 oktober 2016

Over Jente, 50+, SGP en Iphones.

Ik denk dat ik een betonnen bril moet gaan kopen, want Jente lijkt op Ilse. En beiden hebben een ongezonde voorkeur om die lompheid op mijn bril te richten.

De eerste keer dat mijn bril ongenadig met Jente haar onbesuisdheid in aanraking kwam, was toen ze nog niks anders kon dan liggen, eten, poepen en huilen. En dus graaien. Tijdens het luier-verversen is dat niet handig. Zo kippig als een kip zonder kop een volle poepluier vervangen voor een schone is nu eenmaal geen kattenpis.
De tweede keer was toen ze haar vers geleerde high-five wilde demonstreren. Die landde dus niet met haar hand tegen mijn hand, maar tegen mijn hoofd. Bijna bril kwijt.
En zonet de derde keer. Jente vindt het (zoals alle kinderen) leuk om te kopieeren. Daar leren ze van. En als er applaus klinkt, dan is het helemaal het einde om mee te juichen en in haar handjes te klappen.
Ik draaide voor haar een filmpje van een of andere gekke Chinees die op een sheng het liedje van Super Mario speelde. En aan het einde van dat liedje wordt er op dat videootje geklapt. Dat is een kolfje naar Jente's handje (letterlijk en figuurlijk).
Na 61x was ik het liedje zat, en Jente moe genoeg voor haar tussendoorse tussenslaapje. Dus tijdens het applaus draaide ik haar om. Dat had ik beter niet kunnen doen, want Jente stapte niet zomaar van haar voornemen af om te mee te applaudisseren, en dus belandde mijn hoofd tussen haar applaus. Zo enthousiast als ze mepte (wel 3x voor ze in de gaten had dat er een obstakel tussen haar handjes zat), zo beduusd was ze toen ik haar uitlachte.
En toen dus maar moe op bed gelegd.

Uit het nieuws:
De 50+ partij is boos. Dat is op zich geen nieuws, die zijn al boos als je ze vriendelijk goeiemorgen wenst. Ik bedoel: die mensen hebben boos zijn tot nieuwe kunst verheven, en zijn boos dat ze daar geen subsidie voor krijgen.
Ze zijn boos omdat de AOW leeftijd weer omhoog gaat. Van 67 naar 67 en 9 maanden of zo. Een futiele verhoging.
En die arme mensen waren nog nauwelijks bekomen van de vorige verhoging. (Overigens wel lekker goedkoop: met dit soort maatregelen komen we door alle woedebuien vanzelf van onze senioren af. Ze sterven allemaal aan door boosheid veroorzaakte hartaanvallen).
Ik snap wel dat het niet zo leuk is dat je langer moet werken, maar ja. Met het feit dat we als mens steeds ouder worden, moet het allemaal voor de (veel kleinere) jongere generatie wel betaalbaar blijven.
Wat ik echter te ranzig voor woorden vind is dat veel pensionado's blijven werken. En daarmee doel ik op een praktijk die ik vorig jaar hoorde: als vrijwilliger (dus onbetaald) lijndiensten gaan rijden. Om maar niet achter de geraniums te hoeven plakken of zo. En dat zal in andere branches ook wel gebeuren.
Dus linksom zitten ze te zeiken dat ze niet langer willen werken, rechtsom naaien ze de jongere generatie door gratis en voor niks werk te gaan doen, waarvoor een jongere gewoon betaald zou worden.
Als je dan toch niet achter de geraniums wil zitten, ga dan werken voor geld.
Dus nee, ik ben totaal voor verhoging van de AOW-leeftijd.

De SGP is ook boos. Want het zelfverkozen levenseinde wordt mogelijk, of is inmiddels mogelijk.
En dat is niet van de Heere, dus is het fout. Op zich, voor dat standpunt heb ik nog wel begrip. Ten slotte zijn die lui bij de SGP nogal van de Heere, dus logisch dat ze moeite hebben met de vrijheid van het zelfverkozen levenseinde.
De komende verkiezingen had ik eigenlijk besloten om wel te gaan stemmen. Want terwijl onderbuik-denkend-Nederland en masse gaat stemmen op hetzij de pvv, hetzij Denk, denk ik dat mijn stem maar eens naar een relatief weinig kwalijke partij moet gaan. En mijn oog viel daarbij op de SGP. Niet dat ik noodzakelijkerwijs achter al hun standpunten sta (in tegendeel zelfs), maar de laatste lichting politici, vind ik nog niet eens zo heel verkeerd. 
Maar deze foto deed mij toch besluiten om mijn stem te herzien.
Het bijbel-hoofdstuk over naastenliefde, is bij de maker van deze sneue poster niet blijven hangen, hè, wat jammer. Terug naar de zondagsschool met die gek!
Dit is puur bedoelt om stemmen te roven van de PVV. Meer niet. En dat op zich is een mooi streven.
Hoewel ik me afvraag of het aardappels-met-dikke-jus-gehaktbal-bloemkool-en-al-die-moslims-zijn-eng-en-vluchtelingen-pikken-onze-banen-en-rijden-in-nieuwere-auto's-dan-ons-want-dat-staat-op-facebook-volk nu wel op de SGP gaat stemmen. Ik weet eigenlijk wel zeker van niet. En dat weet de SGP ook. Des te ranziger is deze poging.... Ik zal dus niet op de SGP gaan stemmen, want blijkbaar is de SGP ook van plan om vrijheid van godsdienst aan banden te leggen, tenzij het om henzelf gaat. Griezelig. Uitermate griezelig.

Ik heb dus een nieuwe telefoon besteld. Die komt straks binnen. Omdat ik nu eenmaal wat randapparatuur heb gekregen, die specifiek voor dat vruchtenbedrijf gemaakt zijn, vond ik het logisch om dan maar weer een apple te kopen.
Ik herinner me van 2 jaar geleden, dat ik besloot om NOOIT meer een iphone zelf te gaan installeren. Wat heb ik gevloekt, gezweet, gezucht, gesteund en gekreund bij het installeren ervan. Dat bleek zelfs na twee jaar Iphone 4 geen sinecure voor iemand met interesse voor alles behalve voor telefoons en computers.
Ik heb dus toen ik weet niet hoevaak mijn wachtwoord van email, facebook en andere shit moeten vervangen. Want had ik mijn email op de telefoon goed ingesteld, maar was ik vergeten het nieuwe wachtwoord te onthouden, en kon ik dus al die velden weer door. En dat dus niet alleen voor mijn email, maar voor alles waar ik een account voor nodig denk te hebben.
Om nog maar te zwijgen van alle andere zaken. Want Iphone en windows is geen heel gelukkig huwelijk. Grijze haren kreeg ik ervan. Ilse werd afgepoeierd, en ik raakte steeds gefrustreerder. Kortom: een wellicht iets te zware belasting voor een toen nog redelijk vers huwelijk...
Dus deze keer had ik Ilse al ingeseind: joh, er komt een Iphone 7 aan. Hou je maar klaar, want om ellende te voorkomen, lijkt het me een strak plan dat JIJ mijn nieuwe telefoon gaat instellen.
Daar was ze (wellicht nog niet helemaal bekomen van mijn eigen pogingen, nu alweer twee jaar geleden) het helemaal mee eens.
Maar ja; je kent het wel. Ilse moest naar de diabetesverpleegkundige, er moesten boodschappen, het autootje moet voor een nieuwe multiriem, en er moet stage gelopen worden.
Dus in al mijn enthousiasme begon ik alvast mijn accounts te bewerken. Nieuwe wachtwoorden instellen (gezeik, bij al die dingen), en eens kijken of ik een ICloud account had. Heb ik, maar in eerste instantie weigerde dat verrekte ding mijn account te herkennen.
Na wederom wat ingehouden vloekwerk (dat werkt niet, ingehouden, mompelend vloeken. Je frustratie kan er lastiger uit als je moet mompelen of fluisteren. Maar aan de andere kant, zou ik het heel zuur vinden om van de juffen op het kdv te horen dat Jente vloekt als een volleerde bootwerker) lukte het wel. Houzee!!!! Ik leer steeds meer!

Nu heb ik dus een papiertje met daarom mijn wachtwoorden. Waar ik dat moet verstoppen: ik zou het niet weten. Want als ik het dan eens nodig heb, zal je zien dat ik vergeten ben waar ik het verstopt heb... En dus volgt er weer een gefrustreerde zoektocht enzovoorts enzovoorts.

Ik heb veel goeie eigenschappen, maar geduld met consumenten-electronica, pc's, software en dergelijke is er niet één van.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stoelen, mieren, oorlog en gekwek

Onze nieuwe stoelen zijn gearriveerd. Dat is een paar weken eerder dan de beloofde leveringsdatum, en daar kunnen heel wat grotere bedrijven...