maandag 20 februari 2017

Nieuws...

Het gebeurt niet zo vreselijk vaak, maar soms kun je pech hebben: de bus waarmee je reist, vliegt in de fik.
Dat is op zich heel vervelend, want dan moet je weer aan je baas gaan uitleggen waarom je nu al voor de 6e keer deze week te laat op je werk komt.
Ook kan het gevaarlijk zijn: veel onderdelen van zo'n bus zijn van plastic, en als dat fikt, kun je de rook maar beter niet inademen. Tenzij je zelf rookt, dan lijkt het me niet zo'n bezwaar.
Plus dat dergelijke hitte ook gewoon niet comfortabel is.

In Australië vatte een bus vlam. Best jammer. Vooral voor de drie passagiers die behandeld moesten worden, omdat ze rook hadden ingeademd. (Blijkbaar geen rokers).

Het nieuwsbericht hierover meldde ook dat er een passagier was die om een wel heel bizarre reden die fikkende bus weer in stormde.
De man wilde namelijk, vóór dat die bus helemaal in de as was gelegd, nog snel even uitchecken. Want hij wilde voorkomen dat hij een hogere ritprijs moest betalen.
Juist.
Zeeuwser dan dat kom je het niet meer tegen, geloof ik.
Een brandende bus inrennen omdat je vergeten was om je duttende oma te evacueren, snap ik.
Een brandende bus inrennen omdat je je laptoptas met geheime documenten wil redden, snap ik.
Een brandende bus inrennen omdat je de hond van de buurvrouw had laten liggen, terwijl je eigenlijk beloofd had om niet naar het winkelcentrum te gaan, maar naar het plaatselijke losloopveldje, en het wel heel erg lullig overkomt als je een hotdog aflevert, snap ik ook nog allemaal wel.
Maar uitchecken?
Dus om een paar schamele dollars, riskeer je dat je zelf in een wandelende fakkel verandert. Die man heeft calvinistische roots. Ik weet het zeker.
Overigens: de bus werd tussen twee haltes aan de kant gezet, en dus maakte het uiteindelijk voor de ritprijs niet meer uit. Los daarvan: als ik dat ov-bedrijf was, zou ik alle passagiers compenseren.
Hier het nieuwsbericht.

 Ook uit het nieuws.
En wederom zo'n verschrikkelijk stomme, domme, achterlijke anti-held.
Een lulletje rozenwater die in een roze onderbroek op zijn fietsje stapt, en zichzelf laat filmen terwijl hij over de snelweg gaat fietsen.
 "Wie heeft dit ooit gedaan? Niemand. Doe me na, in mijn onderbroek".
Dit is zijn praatje aan het begin van zijn filmpje. Dus, hij verzoekt mentaal niet zo stabiele mensen om ook in zíjn onderbroek dat filmpje na te spelen. Precies waar we op zaten te wachten. Er zijn al zoveel malloten op de snelweg te vinden, laten we daar inderdaad nog maar wat aandacht-tekort-komende ezels aan toevoegen...
Maar... "Doe me na, in mijn onderbroek". Zou dit nu een typo zijn van NU.nl? (Ik ga niet kijken, want dit stuk uitschot belonen met een extra "view", wil ik pertinent niet).
Of bedoelt hij letterlijk: Kom mijn onderbroek lenen (brrrr) trek aan, en ga ook op je fietsje over de snelweg.
Ik vraag me af hoe deze half-primaat gaat reageren als een iets minder oplettende (of gewoon iemand die echt niet meer kan anticiperen omdat je nu eenmaal geen halve gare op een fiets verwacht op een snelweg) automobilist over hem heen rijdt, daar op de snelweg. Gaat hij dan net zo """"stoer"""" zijn en alle schade vergoeden, of is het dan janken? Ik denk dat ik het wel weet: dat soort tuig is heel stoer, maar als het op echte mannelijkheid aankomt, zijn het net kinderen van Jente's leeftijd. Niet in staat om de consequenties van hun daden te overzien. En dat ook niet willen.
Inmiddels weet ik hoe het voelt om een fietser aan te rijden. En ik heb altijd gekwaakt dat ik geen moeite heb om fietsers te raken die zich aan geen enkel verkeersregeltje houden. Die door rood rijden, onverlicht rijden, die geen voorrangsregels willen eerbiedigen.
Uiteraard moest ik dus een fietser aanrijden, die wél voorrang had, die wél op de juiste rijbaan reed. Die, kortom, zich wel aan de regels hield.
En een fietser aanrijden is gewoon kut. Je schrikt jezelf helemaal de tyfus.
Stel nu, je rijdt een fietser aan die op de snelweg rijdt. Dat verwacht je al helemaal niet. Daar sta je dan, helemaal flabbergasted. Inmiddels weet ik dat een menselijk lijf een klap tot 50 km/u verwerken kan. Maar als je met 100 km/u over dat strontvervelende pestjong heenrijdt, dan kan ik me zo voorstellen dat de restanten ernstig gaan lijken op de inhoud van 400 gram half om half gehakt van de Albert Heijn.
En dan ook nog oproepen om dit na te doen...
Dan ben je toch gewoon koning Lemming. Suicidaal, en hopend dat je nog een paar mentaal achtergebleven faalhazen met je meeneemt.
Ik zeg: oppakken, en de rest van zijn leven in een gesloten inrichting, ver van fietsen, wegen, straten en sporen houden. Heb in vredesnaam medelijden met de argeloze automobilist die er ook allemaal niks aan kan doen.
Hier het nieuwsbericht.

Nog zo'n nieuwsbericht dat mijn maagzuur doet borrelen van walging.
in 2011 schoot een waanzinnige gek een paar mensen dood in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Heel zuur. Afgrijselijk. Afgrijselijk voor de slachtoffers en nabestaanden.
Inmiddels zijn we 6 jaar verder, en kan dit hoofdstuk nog steeds niet afgesloten worden. Want een stel hebzuchtige advocaten hebben besloten dat na de politie, de staat nu de ouders van deze Tristan van der Vlis aangeklaagd moeten worden, wegen nalatigheid. Omdat zij niet hebben voorkomen dat hij om zich heen begon te schieten.
Alsof je een gek met moorddadige neigingen tegen kan houden.
De ouders van Tristan zijn evenzeer slachtoffer, als de andere nabestaanden. En nu krijgen ze andere ouders (onder leiding van geldwolven van advocaten) over zich heen.
Allemaal om hun verdriet te gelde te maken.
Wat willen die lui bereiken?
Zelfs al graai je de laatste centen van de familie van der Vlis weg, hun nabestaanden komen niet terug. Al breng je die mensen tot een faillisement, die overledenen blijven dood, heus.
Ergens heb ik wel genoeg empathie om me te realiseren dat de nabestaanden bloed willen zien. Ergens snap ik dat op zich wel.
Wat ik echt niet snap, is dat er dan allemaal juristen-gespuis opstaat, en gaat kijken of er (vooral voor zichzelf) een dikke financiele sla uit te slaan is. Dat juristen-gespuis had gewoon moeten zeggen:"lieve mensen, tijd om te proberen dit op een andere manier op te lossen, hier is het nummer van een psycholoog, gespecialiseerd in rouwverwerking". Maar nee, laten we kijken hoeveel duizenden euro's we uit al dit leed en verdriet kunnen peuren.
Dit zijn van die Amerikaanse toestanden. Maar goed, met de mogelijke komst van Wilders, zullen we ook dat soort achterlijkheid naar Nederland halen, en dus past het wel... Helaas.




 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stoelen, mieren, oorlog en gekwek

Onze nieuwe stoelen zijn gearriveerd. Dat is een paar weken eerder dan de beloofde leveringsdatum, en daar kunnen heel wat grotere bedrijven...