zaterdag 30 mei 2020

Hoera, joechei, driewerf hieperdepiep

Hoera, joechei, driewerf hieperdepiep en meer van zulke exclamaties.
Het riool heeft het gehouden. Sterker nog: de problemen bij de gemeente waren binnen 2 dagen opgelost. Dat valt mee, en we kunnen de hele schijtzooi nu lekker in de boeken zetten als een tijdelijk ongemakje. Hoewel dat ongemakje toch wel redelijk werd goedgemaakt door het overbuurjongetje die met zijn 2 jaar helemaal lijp is van Jente, en dus met enige regelmaat ons (en de heel erg leuke en empathische werklui van de gemeente) de stuipen op het lijf joeg door zonder veel plichtplegingen als uitkijken, dwars door, over en langs allemaal stenenstapels, gleuven, kuilen en zaagmachines te glippen, om Jente's aandacht op te eisen. De fluffy kater van diezelfde overburen heeft eenzelfde soort genegenheid voor ons (huis), maar die komt dan weer meer voort uit het feit dat hij daar eens een gulle greep in de voerbak kan doen.
U begrijpt vast dat ik inmiddels wel onze complete tafel aan splinters heb "afgeklopt", voordat ik straks weer een terug gespoten baggerzooi aantref op ons toilet.

Hoera, joechei, driewerf hieperdepiep en meer van zulke exclamaties.
Inmiddels hebben we het heuglijke nieuws ontvangen dat het naar behoorlijk grote waarschijnlijkheid toch mogelijk zou kunnen gaan zijn dat onze vakantie in Frankrijk doorgaat.
We zaten immers al een hele poos op elkaars lip door de coronamaatregelen, is het uiteraard bijzonder verlossend om dat dan nog eens dunnetjes over te doen in een tent van 7 bij 4. En gezien het feit dat het om een naturistencamping gaat, geloof ik dat ik mezelf heel erg aan die 10,50 meter ga houden.
Hoe dan ook, het is toch best wel een pittig seizoen geweest, en ik vind dat we die vakantie nodig hebben. Verdiend hebben. We mogen dus ook best gewoon lekker gaan genieten van liters Pastis, kilo's Franse (stink) (schimmel) kazen en ganzenleverpatés en andere versnaperingen. Komt mijn kar (welke ik nu frequent gebruik voor aan- en afvoer van tuinpuin en hout) toch nog voor vakantie van pas, dit jaar.

Hoera, joechei, driewerf hieperdepiep en meer van zulke exclamaties.
Ik kreeg een heuglijk telefoontje van mijn oude uitzendbureau. Mijn tijdelijke werkloosheid zal heel misschien, als alles meezit over niet al te lange tijd zo geleidelijk aan tot een halt komen. Omdat ik het klussen (en we zijn nog lang niet klaaaaar, nog laaaange niet, nog laaaaaaange niet en we zijn nog lang niet klaar, maar 't eind is bijna daar), hoezeer ik er ook van tot rust kom en er van geniet, nu toch wel een beetje zwaar begin te vinden.
Het zou fantastisch zijn om mijn collega's van het platform weer terug te zien. En financieel ook prettig, want hoezeer ik ook begrip heb voor mijn collega's uit de muziek, over uitzendkrachten, hoor je niemand. En het is niet zo dat de ww wél snel of zonder enige vorm van verplichtingen uit betaald word. In tegendeel. De laatste paar weken waren nijpend. En tuurlijk, ik had mijn deeltijd inkomen van defensie, maar je doet je lange termijn aankopen over het salaris dat je overal vandaan haalt. En dan ineens merk je dat je als uitzendkracht toch wel erg makkelijk overboord gekieperd wordt. Ondanks dat ik de reden wel snap. Maar hele volksstammen die als uitzendkracht hun hele inkomen  verdienen, en dus nog veel dieper in de problemen komen. Hoor je niemand over. En ik ga er ook niet al te lang op door. Maar muzikanten en andere kunstenaars zijn niet de enigen die lijden onder de corona ellende.
Maar goed.

Over dat klussen gesproken: in goede harmonie met mijn buren, zijn we begonnen met het plaatsen van een schutting tussen onze huizen. Daar stond eerst een vermaledijde coniferenhaag, en daar komt een mooi stukje schutting tussen.
Die werden pas gisteren geleverd, en dus zijn we vandaag begonnen. Geweldig. Die krengen zijn dus onverwacht zwaar.
En omdat we het wel goed willen doen, moesten we het eerste deel toch een paar keer opnieuw zetten, voor het goed en naar ons zin stond. Dat blijkt voor 2 daarin onervaren jonge kerels toch een hele opgave.
Aan het einde van de middag moest buurman werken, ik douchen (van hard werken in de zon ga ik zweten en meuren, en om Ilse niet te zeer van haar eetlust te beroven ging ik dan eerst maar even onder een verfrissende douche) dus vonden we het gezegend.
Morgen verder.
En dan als dat af is, heb ik al weer een heleboel andere klussen op mijn bord. Ik wil de tuin achter aan kant maken. Dan een hoger werktafeltje dat past bij mijn grumpy-old-Citroën-driver-krukje, dan een paar aanpassingen aan mijn hoogstpersoonlijk gebouwde gereedschapskist, etc... etc...
Snapt u dat ik graag weer aan het werk wil?
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ik het mezelf allemaal opleg. Want als het aan Ilse ligt, doe ik het gewoon kalm aan. En dus zou werken ook wel weer iets van rust kunnen betekenen als.... Naja. Hoe dan ook.

Over Ilse gesproken:
Die sprak een kleine week geleden de wens uit dat ze toch weer een kleiner autootje wilde, want die Xsara station was toch wel groot, zwaar en stond veel stil en dat was zonde van het geld.
Het zweet brak me uit. Ze zal toch niet weer zo'n kliko met koplampen willen? Zo'n Ron Brandsteder mobiel?
Maar nee, het moest dan maar een Citroën Saxo worden. (Hoera, joechei, driewerf hieperdepiep en meer van zulke exclamaties). Liefst met airco, en als het even kan ook nog met 5 deuren.
Het budget: liefst gratis, of geld toekrijgen.
Dat laatste is me op een paar honderd euro na, niet gelukt, de rest wel. En zo kon het dat we afgelopen donderdag naar Zaltbommel reden om eens te kijken of de aangeboden auto, ook daadwerkelijk iets zou kunnen zijn dat voor ons budget goed genoeg was.
En dat was zo. De airco blies na even nadenken, zo erg koude lucht dat we terstond bevroren, alle 5 de deuren gingen open, en de motor is zó gretig dat ik bij het wegrijden moet oppassen dat ik tijdig instuur, omdat ik anders bij de overburen de tuin verwoest.
Dus hebben we onze tweede Saxo, en ik ben weer een beetje verliefd. Het is klein, aandoenlijk en behoorlijk luxe, met airco, elektrische ramen, centrale vergrendeling met afstandsbediening en een trekhaak. (Wat je ermee zou kunnen en mogen trekken, is me een raadsel. Volgens mij moet je dat helemaal niet willen, zelfs mijn kleine karretje is al groter dan die hele Saxo, maar soit. Er zit nu eenmaal een trekhaak op).
Het rijdt heerlijk. Ik ben zelfs een beetje jaloers. Beetje jammer was wel dat de ruitenwissers zó oud waren, dat ik de rechter pontificaal afbrak, toen ik ze los wilde halen. En diezelfde stunt herhaalde ik bij de Xsara, omdat die weggaat, en dus vond dat die ruitenwissers wel even geruild konden worden.  Soms is mijn intelligentie wat trager dan de materialen waarmee ik werk.

Goed, dit alles geschreven hebbende, wens ik u allen een goed weekend.
Blijf veilig, en doe niets dat ik wel zou doen....






4 opmerkingen:

  1. Het leven kan lastig zijn en geloof me, het leven heeft me veel parten gespeeld, ik geloof nooit in voodoo of spreuken, hoewel ik er wel boeken over heb gelezen. Een speciale man genaamd Dr. Ajayi bewijst mij dat voodoo / spellcasting echt bestaat en bestaat. Mijn naam is Sophia en ik ben 45 jaar oud met drie kinderen en een liefhebbende echtgenoot. 8 goede maanden was ik depressief omdat mijn man op een bepaalde ochtend wakker werd en het huis verliet met wat van zijn kleren zonder enige uitleg, ik wachtte tot hij die dag thuiskwam maar hij was nergens te vinden, belde ik en zei dat hij niet langer geïnteresseerd was in ons huwelijk of de kinderen, dit bracht me koud en ik was in shock omdat ik me niet kan herinneren dat we een probleem hadden, ik kwam er later achter dat hij met een andere vrouw was, alle gesprekken en en moeite om hem weer thuis te krijgen was een mislukking, hij gedraagt ​​zich alsof hij me nooit eerder heeft gekend. Ik las een artikel op een website toen ik een getuigenis zag van een vrouw die beweert dat dr. Ajayi haar hielp haar familieproblemen op te lossen en ze liet zijn contact vallen. Ik koos het contact en stuurde een bericht naar de spell-caster Dr. Ajayi, ik legde mijn problemen aan hem uit, hij zei dat ik me geen zorgen hoef te maken dat alles goed komt. Ik heb er mijn twijfels over, maar heb besloten om het eens te proberen. Ik kreeg een aantal dingen te horen die ik deed, weet je dat ik 3 dagen na de spreuk op een ochtend een klop op de deur hoorde, het was mijn man die buiten stond, hij zei dat hij niet wist wat hij deed en kan me niet eens herinneren hoe lang het is geweest, ik ben erg blij om mijn man terug te krijgen en alle dank gaat dr. Ajayi de betoverer, sinds Contact met hem gaat mijn leven soepel en ik wil dat mensen gaan door mijn vorige toestand heen om snel hulp te krijgen. Daarom deel ik mijn getuigenis. Dus als je een levensmoeilijkheid doormaakt, neem dan contact op met Dr. Ajayi via e-mail: drajayi1990@gmail.com of Viber / Whatsapp: + 2347084887094 en je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. LGBT-gemeenschap. MIJN VERHAAL HIER IS ECHT EN ECHT. Ik ben hier om te getuigen over hoe DR Ilekhojie, die mijn man bij mij terugbracht, het uitmaakte met mij vanwege een andere man die hij op zijn werk ontmoette. DR Ilekhojie is een zeer krachtige, echte en unieke man met speciale krachten. Ik probeerde op veel plaatsen en bronnen hulp te krijgen om mijn man terug te brengen, maar niets werkte, maar toen ik contact opnam met DR Ilekhojie, vertelde hij me dat alles goed zal komen en dat ik optimistisch moet zijn dat mijn man terug zal zijn. hij gaf me instructies om te volgen en ik volgde het. tot mijn grootste verrassing belde mijn man me de volgende dag en begon me te smeken en te huilen aan de telefoon om hem te vergeven, ik vergaf hem en accepteerde mijn man terug en nu leven we heel gelukkig als familie, DR Ilekhojie maakte me weer aan het lachen door te brengen mijn man komt binnen 24 uur bij mij terug met zijn speciale krachten... Als u problemen ondervindt in uw huwelijk, relatie, en u heeft een soortgelijk probleem, neem dan contact op met DR Ilekhojie, hij zal u nu helpen. Hier is DR Ilekhojie contact: EMAIL op:: (gethelp05@gmail.com) WHATSAPP EN BEL: +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Groot respect voor Dr Ilekhojie voor het herstellen van mijn huwelijk na vele jaren. Sinds november vorig jaar staan ​​mijn vrouw en ik voor de rechter over de voogdij over mijn kleine meisje. Diep van binnen wilde ik mijn familie terug omdat ze me zoveel vreugde schenken en sinds deze problemen begonnen, kon ik me niet concentreren op het werk omdat ik emotioneel down was. Ik besprak met een vriend die me voorstelde aan Dr Ilekhojie en ik had een hart tot hart gesprek met hem waarin hij me verzekerde dat zijn verzoeningsspreuk het geschil tussen mij en mijn vrouw zal oplossen. Ik deed alles wat hij vroeg door het kleine bedrag te geven om alle voorouders te kopen die ik had gevraagd om de band tussen mij en mijn vrouw te herstellen. Nadat het klaar was, werd mijn vrouw op een ochtend wakker en riep ons om een ​​gesprek te hebben dat later na zoveel jaren eindigde met een onvergetelijke seks en sindsdien is het vrede in mijn familie en onze vrienden en buren die verrast werden achtergelaten .
    Hoewel Dr Ilekhojie dit misschien niet ziet, ben ik het aan veel mensen verplicht om samen met Dr Ilekhojie oplossingen te vinden en je leven en huwelijk gemakkelijk te maken. U kunt contact met hem opnemen met zijn directe nummer op WhatsApp of Viber (+2348147400259) of zijn e-mail: (gethelp05@gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben hier om lof te zingen voor Dr Ilekhojie die mijn verlangen heeft vervuld. Vóór de pandemie hebben ik en mijn man van 5 jaar problemen en hij is het huis uitgegaan. Het was een hel om in die tijd alleen te zijn, want ik was alleen met mijn kinderen en ze wilden hun vader met alle middelen. Ik huilde de hele nacht en moest uitleg geven toen mijn kinderen om hun vader vroegen en maanden later diende hij me scheidingspapieren in en dat brak me. Tijdens een van mijn enige dagen in het park ontmoette ik Melissa die me het contact van Dr Ilekhojie gaf. Nadat ik met hem had gesproken, had ik weinig rust en zekerheid toen hij me beloofde dat mijn man over een paar dagen terug zou komen. Ik deed alles wat hij vroeg en gaf alles wat hij nodig had. Met precies drie dagen kwam mijn man 's avonds laat en smeekte me bijna om de scheiding te vergeten en te accepteren dat hij naar huis terugkeerde. Ik was stomverbaasd omdat ik niet zo snel resultaten verwachtte.

    Bedankt Dr. Ilekhojie, ook al zie je dit bericht niet. Als u zich in een situatie als de mijne bevindt, praat dan zo vriendelijk met Dr Ilekhojie en ik verzeker u dat er altijd een oplossing van hem is. E-mail: gethelp05@gmail.com WhatsApp of Viber +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen

Een weekje niet zo vrij.

 Oeps. Excuses. Een weekje overgeslagen. Maar goed, als je niks te zeggen hebt, is het misschien ook wel goed om niks te zeggen. Ik had zelf...