vrijdag 6 november 2020

Politiek, werken en ontspannen.

 Je hebt van die momenten dat je denkt dat je alle zotten in de wereld wel zo'n beetje kent. Dat je alle zottigheden van die zotten ook wel zo'n beetje kent.
En toch krijg je dan ineens weer iets binnen van zo'n zot, en vraag je je af waarom het Pieter Baan Centrum zich beperkt tot Nederland.
Of zich überhaupt beperkt, ik hoor dat L(b)ange Frans en Willem Engel ook nog steeds vrij rondlopen, en dat zijn ook van die schertsfiguren die maar beter lange tijd gedwongen opgenomen moeten worden.

Maar dat was mijn verbazing niet.
Mijn verbazing geldt de Verenigde Staten. In eerste instantie dacht ik dat ze hun lesje wel geleerd hebben. 4 jaar Trump, en het is de hele wereld duidelijk dat ook dat een clown is met een grote bek, maar qua intelligentie en "werk- en denkniveau" niet gek ver van dat van mijn dochter af ligt. Maar mijn dochter heeft een excuus: die is 5. En als die eenmaal in de 70 is, en zich nog zo beschamend over het wereldtoneel verplaatst, kom ik hoogstpersoonlijk terug uit de hel (of hemel) om bij haar te spoken.
Amerikanen niet: dusdanig massaal stemden ze nogmaals op deze (letterlijk en figuurlijk) wereldvreemde gek. Gelukkig niet dusdanig dat het een uitgemaakte zaak is.
Want meneer Biden (die het onmogelijk veel slechter kan doen als Trump) heeft best nog een kans om de nieuwe president te worden.
Hoewel: niet als het aan Trump en zijn gebroed ligt. Volgens dat gebroed moet er maar een oorlog komen, om paps aan de macht te houden, en het land niet in een ondemocratisch apenland te laten veranderen. Iets van die strekking.
De ironie ervan is om te smullen. De familie Trump zet alles op alles om dat laatste restje democratie wat er nog is in Amerika om zeep te helpen, en roept tegelijkertijd dat ze zo democratisch zijn.
Als ik op Trump had gestemd, en ik zou die walgelijk kinderachtige reacties zien van meneer Trump en zijn gebroed, zou ik me doodschamen, en ogenblikkelijk mijn stem in willen trekken, op wat voor manier dan ook.
Als die idioot weer voor 4 jaar aan de macht komt, gun ik Amerika ook dat die idioot die termijn uitzit en niet halverwege ergens dood neerploft. Maar dat hij met zijn 2e termijn dat hele land kapot maakt. Dat verdienen ze dan ook. Dat een volk massaal op zo'n slechte verliezer stemt, en NOGMAALS stemt, vind ik schokkend.
Dus in dat geval krijgt Trump van mij 1 opdracht: blijf die 4 jaar in leven, ga vooral niet dood. Laat je volk nog maar eens 4 jaar zien wat voor onbenul je bent. Misschien dat het na 8 jaar wel doordringt.

Ga ik even opgewekt en rap door naar politiek Nederland.
Ik ben over het algemeen even a-politiek als dat de paus katholiek is. Bij elke partij kan ik wel gaten schieten over zaken waar ik het niet mee eens ben.
Er zijn ook zaken bij veel partijen waar ik het wel mee eens ben, maar dan ligt de rest weer heel ver van me af. Een Denk, of een PVV. Ik kan er niks mee. FvD ook niet, al was het maar omdat meneer Beaudet gewoon een halve gare is, die met veel moeilijke woorden totaal niks zegt, of alleen maar gekke populistische taal of complot-theorietjes uitbraakt.
Maar per toeval, omdat ik de stemmenstrijd in Amerika volg, landde ik bij een NOS artikeltje over de plannen van de VVD. En ik moest serieus kijken of mijn ogen mij niet bedrogen, want het zag er allemaal bijzonder goed uit. Zo goed, dat ik me afvroeg of Mark Rutte misschien een beetje te intiem is geweest met de kamervoorzitster (die van de PvdA is, ten overvloede).
Wat een mooi doordachte en empathische plannen allemaal. En wat mij helemaal uit mijn chauffeursstoel deed flikkeren van verbazing, was dat zelfs de VVD erachter komt dat hun heilige stokpaardje "de Marktwerking" toch enigszins is doorgeschoten. Men wil weer een sterke overheid.
Mijn zegen hebben ze.
Want als ze zich dus echt richten op de midden-inkomens (*steekt hand op*) en de marktwerking terugdringen, en en passant even de crimineel slechte gang van zaken bij de belastingdienst, het CBR etc, even goed op orde brengen, dan ga ik nog overwegen om lid te worden van die rechtse ballenclub.

Nu speel ik redelijk met vuur, want mijn vrouw is van de PvdD of zo'n soort linksige blije geitenwollen partij, en die vindt mij al behoorlijk rechts (ik ben in het verleden wel eens voor Geert uitgemaakt, en dat doet echt zeer, want iedereen die mij kent, zal meteen kunnen beamen dat ik allerminst een stem zou uitbrengen op deze gemangelde ziel). Laat staan dat ik lid zou worden van die partij. Ik denk dat ik dan minimaal anderhalve nacht op de bank slaap, maar daar zoek ik dan wel een nacht voor uit dat ik een nachtdienst heb.
Maar toch, het leidde er bij mij toe dat ik wel eens een heel partijprogramma wil lezen van deze rechtse rakkers. Want het sluit wel aan bij wat ik belangrijk vind.

Goed. Ik ben dus nog steeds niet ontslagen, of op andere manieren weg van Schiphol.
Ik ben er nog steeds wél bang voor dat dat gaat gebeuren.
Enerzijds is het wel weer leuk dat collega's blij zijn om me te zien. Want ze hadden alweer gehoord dat ik weg zou zijn.
En nog eens.
En nog eens.
Ik krijg verdorie niet eens de kans om zelf te vertellen dat ik weg moet vanwege corona-bezuinigingen, want als ik dat doe, gelooft niemand me meer, na alle keren dat er nogal stompzinnige praatjes worden rondgestrooid.
Ik ben er dus nog steeds, en heb het nog steeds naar mijn zin. Het kunstje op het platform gaat me nog steeds goed af, en om mijn inzetbaarheid te verbreden, heb ik een tweede plekje aangeleerd: de ritten van de parkeerplaats naar de vertrekhallen, via plaza weer terug naar de parkeerplaats.
Dat is toch een partij leuk. Ik had het van te voren niet verwacht, maar het is bijna net zo leuk als tussen de vliegtuigen rondcrossen. Zeker de nachtdiensten. Heel erg relaxed met nieuwe bussen op standje "cruise" rij ik al dan niet met wat reizigers over compleet verlaten wegen naar de vertrekhallen, of juist weer naar hun auto toe.
Het was uiteraard wel wennen om nachtdiensten te gaan doen. De eerste nacht had ik na afloop het gevoel dat ik mijn oogleden wel open kon houden met een lucifer, maar dat mijn ogen dan alsnog naar boven rolden om maar geen licht of donker meer te zien.
De tweede nacht ging het net zo, maar de derde nacht was gewoon superlekker en gewend.
Ook moest ik wennen aan rijden op de openbare weg. Met 12 meter ben ik gewend aan een limiet van 30 kilometer per uur, nu kwam me die gewenning in het begin te staan op ongeduldige overige verkeersdeelnemers achter me en een board-systeem dat compleet in paniek raakte, omdat ik wel erg achter mijn officiele tijd aan reed.
Kwam allemaal goed, en het feit dat er een aantal collega's van het platform mee waren gekomen om die P3 ritten (zoals ze heten) mee te doen, maakte het tot een gezellige aangelegenheid, ondanks dat je niet continu bij elkaar bent, en je (zeker in de nacht) gewoon in je eentje je noodlesoep naar binnen aan het slurpen bent.
En omdat ik het zo leuk vind, mocht ik vandaag gewoon weer even een dienstje op het platform knallen. Ook weer tof.

Goed, en had ik dus ook nog tijd voor andere dingen? Nee, dat doen we morgen. Want voor het eerst in best wel heel erg lange tijd heb ik het weekend vrij. Gewoon een zaterdag en een zondag vrij.
Dat is best jofel.
Daar ga ik van genieten. Het is bijna tijd om een kerstboom in huis te halen, en omdat ik toch wel wat plannen heb voor de voortuin (zijn me even ontschoten, maar zodra ik er mee bezig ben, krijgt het vorm) ga ik de kerstboom uit de voortuin omzagen. Dat is de boom die we kochten voor onze eerste kerst in ons huis hier, en die mag nu zijn laatste kerst nog binnen staan, zodat ik in de voortuin een soortement van vijver kan maken.
Wel dusdanig dat de aanhanger er nog langs kan.
Anders.....

Hoe dan ook: dit geschreven hebbende, wens ik u allen een prettig weekend toe.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een weekje niet zo vrij.

 Oeps. Excuses. Een weekje overgeslagen. Maar goed, als je niks te zeggen hebt, is het misschien ook wel goed om niks te zeggen. Ik had zelf...