donderdag 19 januari 2012

Opvallende nieuwtjes.

Een Australische politicus rent van de noord naar de zuidpool. Voor een goed doel. Onderweg moest hij oppassen voor milities, verdwaalde hij in woestijnen en rende hij door sneeuwstormen. Ook werd hij bijna aangereden door een vrachtwagen. (Bron: Nu.nl). Dat lijkt me zo zuur, dan heb je schietgrage gekken overleefd, je hebt je leven gewaagd in woestijnen, waar je de weg kwijt raakte, en je bent bijna in een ijslollie verandert voor het goeie doel. Allemaal heroische aangelegenheden. Om dan bijna door een vrachtwagen doodgereden te worden, lijkt me bijna een belediging voor moeder natuur en bendes milities.

In India worden zware betonnen ballen boven de rails gehangen. Dit om het zogeheten treinsurfen te voorkomen. De letterlijke tekst: De in potentie dodelijke ballen, moeten het treinverkeer veiliger maken. Jaja. Dus ik ben een verwoede treinsurfer (er zal vast ruimte gebrek zijn, anders zou je voor geen goud op het dak van een trein gaan zitten) en dan moet ik me wapenen tegen betonnen ballen die ervoor zorgen dat ik van het dak word geschraapt. Wel mooi, dan krijg je dus van die waanzinnige dansers op het dak van zo'n trein. Om die ballen te ontwijken. So you think you can dance? Try this....

Een broeder die een donorhart liet vallen, is mikpunt geworden van spot. Het is ook bijzonder onhandig om met een dergelijk kostbaar ding te gaan lopen gooien. Ergens in Mexico, ging er iemand dood, en diens hart, dat niet meer klopte, werd enkele honderden kilometers over wegen en door de lucht vervoerd, naar een gozer die dat hart hard nodig had. Al die kilometers verliepen vlekkeloos. De wagen kreeg geen ongeluk, de helicopter en het vliegtuig stortten niet neer. Maar vlak voor de ingang van het ziekenhuis kreeg de broeder in kwestie blijkbaar kramp in zijn been, waardoor hij struikelde, en daarmee het hart open en bloot op straat kwam te liggen. Het is allemaal goed gekomen, maar uiteraard moet er weer een persfotograaf bij zijn die op dat moment met zijn fototoestel gaat lopen knippen.

Een of andere gozer in Amerika (only in America) klaagt de makers van de film Donny Darko aan.
Het leven van de geestelijk niet zo heel erg sterke Donny Darko lijkt teveel op dat van hem. De klager noemt dit schending van zijn privacy. Als mijn leven op dat van Donny Darko zou lijken, dan zou ik mijn muil houden. En hulp gaan zoeken. Ik zou vooral niet in de openbaarheid brengen dat het zo is. Ook de X-Files moesten het bij deze man ontgelden. Hij kon exact aangeven wat de overeenkomsten waren tussen zijn leven, en de respectievelijke films. Hij had het idee dat de makers zijn telefoon hadden afgetapt. Dus los van alle reeds bestaande ellende, kunnen we paranoia ook aan het lijstje toevoegen. Als ik een rechter was, zou ik die man absoluut in het gelijk stellen, en stiekem een busje met witte jassen laten komen.

En als laatste: er is een nieuwe fossiel ontdekt. Een soort kreeft, uit het krijt. En die is vernoemd naar Michael Jackson. De enige overeenkomst tussen die twee wezens was het gebrek aan een neus. Oja, en beiden zijn ontegenzeggelijk dood.
Deze fossiel werd ontdekt op de sterfdag van Michael Jackson. Ik vind het toch een raar soort verering. Wie wordt er nu precies vereerd. Die kreeft? Michael? Ik denk dat er in de hemel nu verhitte discussies zijn tussen die kreeft en Michael.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stoelen, mieren, oorlog en gekwek

Onze nieuwe stoelen zijn gearriveerd. Dat is een paar weken eerder dan de beloofde leveringsdatum, en daar kunnen heel wat grotere bedrijven...