zondag 21 april 2013

De burgerlijkheid ten top!

Terwijl Nederland op wat voor manier vanwege het onvolprezen Koningschlied op de achterste benen stond, reden Ilse en ik door de omgeving, op zoek naar een caravan.
EEN WAT!?!?!
Een caravan, ja.
Jarenlang heb ik me lopen verbijten als er voor me een trage volvo station met caravan reed, die bij elke boomstam zijn gaspedaal losliet omdat er een muisje door de berm dartelde. Griezelend van schrik scheurde ik langs auto-caravan combinaties die vergeten waren dat ze een caravan hadden, meer dan 130 reden, waarbij de caravan als een pingpongbal op en neer stuiterde.
Ilse, die mensen vaak glashard uitlachte vanwege het bezit van een caravan, want dat was toch geen kamperen...
Direct na de aanschaf, vloog een zeker schaamtegevoel door mijn hele lijf. In minder dan een jaar tijd ben ik de burgerlijkheid zelf geworden. Ik kreeg een meisje, ik ging samenwonen, waardoor ik niet alleen een meisje kreeg, maar ook een hond, er wordt over huizen kopen nagedacht en we kopen een caravan. Alle mensen en vooral leeftijdgenoten die samen gingen wonen en huisje boompje beestje wilden, lachte ik een beetje uit. (Lief uitlachen, dat dan wel). Maar voor mezelf maak ik het nog erger: ik koop er gelijk een caravan bij. Ik kan alle mensen die ik vriendelijk uitlachten, nu horen bulderen van het lachen in mijn richting. En gelijk hebben ze.

Nu is het natuurlijk wel zo dat ik niet zo gek veel kampeer ervaring heb, maar het wel heel leuk vind om te doen. Daarom ben ik ook meegeweest met DSWO. Het beste van twee werelden. Kamperen, en muziekmaken.
En omdat ik het vakantietechnisch gezien ook geen probleem vind om buiten DSWO om te gaan kamperen, is dit een prima investering.

De caravan zelf luistert naar de welluidende naam 'WILK', en is 30 jaar oud. En dat is te zien. Vooral aan de binnenkant, die veel weg heeft van een traditioneel bruincafe. Er zouden eigenlijk nog wat oude blaasinstrumenten tegen het plafond gespijkerd moeten worden, maar er gaan zoveel cornetten, bugels en klarinetten mee, dat dat geen probleem hoeft te zijn. En uiteraard een bierpomp.
De raampjes worden bedekt door typisch jaren '80 oranje (volgens Ilse roestbruine) gordijntjes en uitermate truttige vitrages. De begonia's of sanseferia's ontbraken gelukkig, anders was ik daar spontaan en ter plekke in braken uitgebarsten. De kussens van de banken (en bedden) zijn vaal bordeauxrood aan de achterkant en wit met geborduurde bloemen in rood en groen.
Maar er is wel plaats voor 1 tweepersoonsbed, een eethoek cq. een anderhalfpersoons kinderbed en een klein keukentje. Precies wat we nodig hebben. Toilet ontbreekt, want ik kan wel tegen een boom, of tegen de tent van de buurman en Ilse heeft een plastuit.
Qua maat ook precies wat we wilden, en qua prijs ook. Minder dan 1000 euro. Geschikt voor de beginner.
Dus na aanschaf bij de vrolijke baas van het bedrijf, zijn we meteen begonnen met het strippen van het ding. Alles dat ook maar een beetje stof was, werd meegenomen om een stevige bleek- en wasbeurt te krijgen, en binnenkort wordt het hele ding grondig met naar citroen geurende schoonmaak middelen uitgeboend.
Eigenlijk zou het hele ding opgeleukt kunnen worden met een kwastje verf, maar tot mijn eigen verbazing, moet ik toegeven dat ik dat retro uiterlijk juist wel heel erg charmant vind.

Met hemelvaart gaan we de caravan eens uitproberen. Dat is te zeggen: vorig jaar viel mij al op dat mijn auto de verlichting (die toch in het donker zeer bijzonder verplicht is, en door medeweggebruikers ook bijzonder gewaardeerd wordt) niet doorgegeven wordt aan de aanhanger. Dit hebben we met de vouwwagen proberen op te lossen door er een plaatje met andere verlichting aan te hangen, maar dat bleek niet te helpen. Hier kwam ik achter nadat ik in het donker aankwam in Frankrijk op de camping. Goddank geen ongelukken gebeurd, en goddank geen ziendende gendarmes achter me aangekregen toen. Nu moet ik dus bij de kwikfit eventjes een nieuw kabeltje laten trekken, zodat ik dit jaar wel veilig de weg op kan.

En dan gaan we: Ilse, Ozzy en ik. Als burgerlijk stelletje met de stationcar en de retro caravan op vakantie. De slippertjes staan al klaar.
Leuk heh :D



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stoelen, mieren, oorlog en gekwek

Onze nieuwe stoelen zijn gearriveerd. Dat is een paar weken eerder dan de beloofde leveringsdatum, en daar kunnen heel wat grotere bedrijven...