donderdag 2 februari 2012

Update. Rijden, kou en roken.

Hartverwarmend, alle succeswensen voor mijn sollicitatie. En blijkbaar heeft al dat geduim gewerkt, want ik mag een rijtest doen. En als die positief uitpakt, mag ik de opleiding in. Vaak krijg ik dan de vraag: Maar je hebt dat rijbewijs toch al???". Ja, dat klopt, maar elke vervoerder is anders, elke regio is anders, en dan moet je telkens weer nieuwe lijnen leren kennen. Dus bij deze.
Dan is het dus zaak dat ik die rijtest een beetje goed doe. Zou leuk zijn als ik toch weer eens wat meer aan het werk ben dan parttime.

Vannacht was het koud. Bitter koud. Overdag ook trouwens, niet te harden. Alsof je tegen een ijzige muur aanbotst als je in de ochtend je deur uitgaat. De auto, normaal gesproken onverstoorbaar, wordt mokkend wakker. Heel de nacht in die kou, ik hoor aan de eerste omwentelingen dat hij er moeite mee heeft. Maar goed, ik had mezelf in mijn bed gelegd, en uiteraard, zinvol besparend mens dat ik ben, zette ik de verwarming op standje we-vriezen-vannacht-nog-net-niet-dood. Dit zeer tegen de zin van Claus. Want dan wordt het ineens wel heel erg koud. Dus net toen ik mijn ogen definitief sloot voor de nacht, PLOF. Naast me. En spinnen dat het een lieve lust is. Nou heb ik op zich geen bezwaren tegen een kat op mijn slaapkamer, en zelfs niet tegen een kat op mijn bed. Want als ik er wel bezwaren tegen had, dan zou dat toch niks uitmaken. Die kat doet toch wel wat hij wil. Wél ben ik bang dat ik me in mijn slaap omdraai, en dat ik de volgende dag een platte kat uit mijn bed moet schrapen. Nog even los van de brakenswaardige taferelen die dat met zich meebrengt, ik heb geen zin om een nieuw dekbed, matras en beddengoed te moeten kopen.
Ook ben ik niet zo gecharmeerd van het feit dat Claus, (en alle katten) uit pure tevredenheid en behaagzucht zijn nagels meent te moeten scherpen in mijn dekbed en mijn lakens. Het feit dat de kat naast me lag, negeerde ik dus maar stoicijns in mijn slaap. En wat doet een mens soms? Juist! Woelen. Ook dit was niet naar de zin van Claus. Dat onrustige gedraai van mij, hij werd er bekant tureluurs van. Zijn strategie: PLOF, op mijn buik gaan liggen. Zodat ik me, grote dierenvriend, zo weinig mogelijk zou bewegen, teneinde hem zijn slaap te gunnen. Ik heb dus de halve nacht liggen dubben. Wel eraf, niet eraf... Zal IK dan maar beneden gaan slapen?

Vanmorgen begonnen met de champix. Dat zijn de pillen die mij gaan helpen met stoppen. 11 februari is de definitieve stopdatum. Mooi spul is dat. Het werkt op de receptoren. Dus de behoefte om een peuk op te steken wordt daardoor kleiner. De komende dagen mag ik nog doorroken, en wordt de hoeveelheid pillen die ik slik groter. Terwijl ik dus de sigaretten afbouw.
Ik merk nu al, dat de behoefte tot roken kleiner wordt. Das mooi. Ik merkte vanochtend ook, dat je behoorlijk misselijk kan worden van die pillen. Daarvoor was ik gewaarschuwd. Maar er zijn meer mogelijke bijwerkingen.
Een kleine bloemlezing.
Hoofdpijn, Slaapproblemen, Abnormale dromen, misselijkheid, meer eetlust, droge mond, slaperigheid, duizeligheid, braken, verstopping, diarree,opgeblazen gevoel, winderigheid, luchtwegontsteking,loopneus, snurken, paniekgevoelens, moeite met denken, concentratiestoornissen, hartritmestoornissen,waterige ogen, verminderd gezichtsvermogen, oorsuizen, bloed in braaksel, abnormale ontlasting, schimmelinfecties verhoogde urine productie, verandering in libido, hartaanval, hallucinaties, depressie, zelfmoordgedachten, huiduitslag rondom de genitalien... En dat zijn ze nog niet allemaal.
En ik maar denken dat stoppen met roken beter zou zijn voor de mens. Je zou het je afvragen. Het is wel een paardenmiddel. Wat is de volgende stap? Dat ze mensen die met dit middel falen, gewoon doodschieten? Lijkt me nog niet eens zo inhumaan eigenlijk, als je ziet wat de mogelijke bijwerkingen zijn.
Laten we dan maar hopen dat het bij misselijkheid blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stoelen, mieren, oorlog en gekwek

Onze nieuwe stoelen zijn gearriveerd. Dat is een paar weken eerder dan de beloofde leveringsdatum, en daar kunnen heel wat grotere bedrijven...