zondag 6 januari 2013

Mijn eerste verbazing.

Een willekeurige rit in de auto werd voor mij een beetje opgespiced door de volgende tekst die uit de boxen van de radio klonk:" Ik ben gelukkig getrouwd"  "Second Love.nl".

Juist. Daar verder geen aandacht aan besteed, totdat ik gisteravond op tv een zelfde soort reclame tegenkwam.
Toch maar eens gaan kijken. En wat blijkt: het is een site voor mannen en vrouwen die willen vreemdgaan.
Want uit onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen die vreemdgaan missen iets: spanning en seks.
Dat onderzoek toont nog iets aan, waar niet over gesproken wordt: ze missen communicatieve vaardigheden. Want blijkbaar is het makkelijker om vreemd te gaan dan om door middel van een stevig gesprek elkaar tot meer seks en spanning te bewegen.

Ik werk op diverse plekken in het land, en ik ben niet zo snel te verbazen, maar dit vond ik toch een verbazinkje waard. Wordt er nu serieus reclame gemaakt om vreemd te gaan? Hier wordt dus geadverteerd dat wildneuken beter is dan je problemen op te lossen. Ja, makkelijker is het zeker. We zeggen niks, we neuken wat met een min of meer vreemde, en we doen thuis alsof alles koek en ei is.
Mannetje komt thuis, kust zijn vrouw, rent naar het toilet om zijn leuter te ontdoen van het vaginale vocht van de sloerie met wie hij vreemd ging.
Of:
vrouwtje komt thuis, kust haar vent, rent naar het toilet om eventuele zaadresten nog even uit te laten lekken.

In beide gevallen hebben de vreemdgangers misschien wel vijf minuten lol, maar totaal niet geleerd hoe ze hun problemen op moeten lossen. Totaal niet geleerd hoe ze moeten praten over hun problemen. Maar ze hebben wel geleerd om hun trots, en eergevoel met één enkele wip totaal overboord te gooien. Chapeau.

Terug even naar de slogan: die is natuurlijk misleidend. Want iemand die gelukkig getrouwd is, gaat niet vreemd. Die heeft hooguit een open relatie waarin alles bespreekbaar is. Maar vreemdgaan is per definitie stiekem. En stiekeme dingen doe je niet als je gelukkig getrouwd bent.
Dus behalve dat er reclame wordt gemaakt voor het NIET oplossen van je problemen, wordt er ook nog gelogen. Ik vind het te droevig voor woorden.


Wat ook droevig is: een verkrachter, die eerder een straf kreeg van maar liefst drie hele jaren(!) werd in hoger beroep vrijgesproken.
Dit op basis van een wet uit 1872 waarin werd gesteld dat een verkrachting geen verkrachting was als het slachtoffer niet getrouwd was.
Only in America.
Die rechter moet toch wel een enorme idioot zijn, dat hij een dergelijk wetsartikel als basis neemt voor de vrijspraak van een verkrachter.

Ik stel me zo voor dat die rechter diezelfde avond thuis kwam. Zijn vrouw klikte second-love snel weg, want haar afspraakje met een fors geschapen afro-amerikaanse man was al gemaakt.
Glimlachend wachtte ze haar echtgenoot op, de piepers dampend, en de vlezen goed gaar gegrild.
Dan gaat de telefoon. Hun dochter. Verkracht door de vent die hij net vrijsprak.....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een weekje niet zo vrij.

 Oeps. Excuses. Een weekje overgeslagen. Maar goed, als je niks te zeggen hebt, is het misschien ook wel goed om niks te zeggen. Ik had zelf...