zaterdag 15 oktober 2011

Hallo Jumbo

Dit stukje tekst kwam tot stand met (onverwachte) hulp van Jurgen van Nijnatten en Ronald B. Waarvoor mijn onuitsprekelijke dank.
Jumbo is een supermarkt-keten die hard aan de weg timmert. Wellicht ben je al eens langs zo'n vrachtwagen gereden. Die vrachtwagen is wat hoger, zodat er twee keer zoveel rolcontainers inpassen. Dit levert minder transportkosten op, en dat bespaart de klant. Volgens de trotse tekst op deze opleggers.
Wellicht heb je op tv de reclames gezien, waarin ze trots aankondigen dat ze in Krabbekutteveen en Schubbekutteveen een nieuw filiaal geopend hebben.In Mijdrecht zelfs 2!!!. En het laatste wat je hoort, is een koor aan mensen die luidkeels "Hallooo Jumboo" krijsen. En dan met een klein kindje op het laatst, alleen, want die reageerde te laat. Onderstaande foto in acht nemende, weet ik wel hoe dat komt. Of zou het precies andersom zijn. Dat kindje, een klein menneke, reageerde te laat, en voor straf... Logischer lijkt mij dat Jumbo zijn eigen succes niet meer kan bijbenen, en op deze manier de voorraad toch probeert aan te vullen. Ouders, bekijk uw kinderen (zeker jongetjes) ernstig goed, als u ze vanavond naar bad en bed stuurt. Voor je het weet liggen er vitale onderdelen van uw kinderen, in de winkel te koop. Met als onderstaande tekst: "Vers is ook echt vers, Elke dag!!!".
Maar alle gekheid op een stokje: wie verzint er nu zo'n trotse tekst. Gegaarde Kinderballetjes. Oke, de strekking lijkt duidelijk: een kind is geen volwassene, eet dus minder, en krijgt kleinere balletjes dan pa en ma. Zover snap ik het. Maar als ik letterlijk zou nemen wat er staat, dan koop ik dus de balletjes van een kind (en gezien de verpakking, denk ik dat ik de balletjes van meer kindertjes koop) die reeds zijn voorgegaard, en dus niet heel lang nodig hebben voor ze lekker dampend op mijn bord liggen. Wellicht voor ranzige homofiele, kannibale pedofielen een lust voor de ziel, maar voor de gemiddelde klant, lijkt me dit toch een reden om eens met de verpakkingsafdeling te gaan praten. Zou het om een wat zieke, zij het komische grap gaan? Of heeft iemand hier echt over nagedacht, en tot de conclusie gekomen dat de benaming toch echt de enige juiste was. En zou die manager dan 's avonds tegen zijn vrouw trots verkondigen dat de 'Gegaarde Kinderballetjes' als zoete broodjes over de toonbank gingen? Wellicht voert hij die kinderballetjes aan zijn eigen kroost. Met als vals grapje: "Dit zijn de balletjes van de buurjongen". En uiteraard hebben ze dan al jaren ruzie met dat snotjong...

Voor de goede orde: onderstaand de bewuste foto.

2 opmerkingen:

Stoelen, mieren, oorlog en gekwek

Onze nieuwe stoelen zijn gearriveerd. Dat is een paar weken eerder dan de beloofde leveringsdatum, en daar kunnen heel wat grotere bedrijven...