maandag 30 maart 2015

Angry Birds

Telkens als Geert Wilders een verbale ruft laat, gaan mijn vrienden op social media als een soort van weggekatapulteerde Angry Birds er tegenin. Of laatst, toen mijnheer Gerrit Zalm (uitgesproken op zijn Wassenaars, met een bloedverziekend hete aardappel achter tegen het verhemelte) zijn toch al niet kinderachtige salaris wenste te verhogen. De gewenste salarisverhoging ging zelfs bij het voetvolk van de ABN AMRO er niet in. Het leidde tot zoveel commotie dat mijnheer Gerrit Zalm (uitgesproken op zijn Wassenaars, met een bloedverziekend hete aardappel achter tegen het verhemelte) toch maar schoorvoetend afzag van zijn voorgenomen gegraai.
Mooi, jammer dat de man uit zichzelf niet de trots en het fatsoen heeft om een dergelijke bonus te weigeren, maar goed dan maar zo. Als hij maar met zijn fikken van dat geld afblijft.
Triodos bank schijnt te groeien naar aanleiding van deze stunt, en ook wij zijn van plan om voor onze spruit ons te wenden tot deze bank, en niet meer tot de uit hun krachten gegroeide instituten, die ons letterlijk en figuurlijk leegzuigen.

Gesproken over Angry Birds. U weet vast nog wel wat dat is, en zo niet: dat is een spelletje waarbij een stel lelijke groene varkens eieren gestolen hebben, en de boze vogels willen die eieren terug. De varkens hebben deze eieren verstopt in diverse stellages, en door middel van een katapult dien je de boze vogels op de stellages af te schieten, teneinde zoveel mogelijk schade aan te richten, en alle zichtbare varkens dood te maken.
Dat dus. (Ik zie hier een leuke overeenkomst: ziet u Mark Rutte voor zich, lelijk grijnzend en
in het groen, die onze eieren (lees spaargeld) jat, en wij gaan dit, uit een katapult geschoten, terughalen).
Maandag is de dag van beginners. Ik geef dan alleen maar de beginnende leerlingen les, en eens per twee weken geef ik groepsles.
Tot zover niks raars aan.
Een van mijn leerlingen is een jong kereltje, dat na 3 lessen door mij op de bariton is gezet. De club heeft namelijk een bariton nodig, en navraag leerde dat het jong op zich wel oren had naar een dergelijk grote spuit. Het gaat hier om een marching bariton, dus geen normaal beultje, maar een die vooruit wijst.
Vandaag pakte hij zijn instrument uit, en goed gemutst begon hij aan zijn oefening. Dat klonk toch wat apart. Een beetje een "FwoepFwoep" geluid kwam eruit. Dat was zelfs naar zijn beginners smaak toch wat ontoereikend, dus nog maar eens, en wat luider. "FWOEP FWWWWOEP". Hij zette zijn instrument omlaag, en voor hij kon melden dat het niet klonk, viel er iets uit de beker. Een knuffel, in de vorm van een Angry Birds vogeltje.
Ik moest hard lachen. Volgens de leerling was het zijn zusje die ermee gespeeld had, en het beest in zijn toeter had gestopt.
Los van alle hilariteit over deze rare en agressieve verstekeling die het spelen onmogelijk maakte, heb ik wel even uitgelegd dat een instrument een kostbaarheid is, en dat hij toch op de een of andere manier moet zorgen dat zijn kleine broer of zus niet aan zijn instrument kan komen.

Over een tijdje wordt het verkeer een stuk minder overzichtelijk. Want er komt wéér een verkeersbord bij: namelijk een bord dat aangeeft dat een bord dat aangeeft dat een weggedeelte is afgesloten, ook écht écht, ja ECHT afgesloten is.
Toen ik dat bericht las, dacht ik dat Nederland massaal de weg kwijt is (pun intended). Hoe ter wereld kan iemand (meestal of altijd in een Audi) toch denken dat een bepaald verbod niet voor hen geldig is? En dan als smoes: jamaaar er gebeurt niks... Jamaaaar ik heb een Audi, haast en ik betaal meer dus mag ik meer.
Overigens ik zie ook vaak Skoda's aan die ellende meedoen, en BMW's ook. En van die afgetrapte Golfjes en Ibizaatjes met de obligate pet en Sjonnie achter het stuur.
Ik snap niet dat iemand zichzelf zo kan overschatten dat hij dat mag doen. Dan rijdt er weer een hufter op een wegwerker.
Ik zou een dergelijk bord dus niet plaatsen. Een rood kruis is duidelijk zat. En als de overtreder betrapt wordt, gewoon auto en rijbewijs inleveren, en tegen betaling van een forse boete 3 jaar later weer ophalen nadat er succesvol een herexamen bij het CBR is afgelegd, uiteraard op eigen kosten.
En geen gezeik over boeven vangen en dat soort shit, want als je een dergelijke overtreding begaat, neem je willens en wetens het risico dat je iemand voor zijn flikker rijdt die er ook allemaal niks aan kan doen. Dus ben je gewoon een boef, en verdien je een forse straf. 

Ik reageer op dit soort dingen dus ook als een weggeschoten Angry Bird. Die dikke zwarte, die ontploft. Want ik kan er heel slecht tegen dat bepaald tuig (meestal rijdend in Audi BMW of andersoortig hetzij leaseblik hetzij opgesnolde petjes-wrakken) een loopje neemt met andermans leven.

Een heel epistel over Angry Birds. Met dank aan een leerling die tegen wil en dank een knuffel meenam.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijzondere mensen, een observatie.

 Reizigers. Passagiers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het kleine kereltje van een jaar of 9, die de trap af kwam, zeulend met de veel...